Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Euler Finance Saldırganı 57 Bin Ether İade Etti, Yerel Token Fiyatı Sert Yükseldi!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Euler Finance’den 200 milyon dolarlık kripto para çalan saldırganın fonların büyük bir kısmını iade etmesiyle birlikte yerel token EUL fiyatında yükseliş yaşandı.

2023 yılının en büyük DeFi saldırısında olumlu gelişmeler yaşandı. Euler Finance‘e yaklaşık 200 milyon dolarlık flash loan (flaş kredi) saldırısı düzenleyen hacker, 25 Mart tarihinde iki farklı işlem ile 101 milyon dolar değerinde toplam 57.737 Ethereum’u (ETH) iade etti.

İlk iade işlemini 18 Mart tarihinde gerçekleştiren ve protokole ait cüzdanlara 5,4 milyon dolar değerinde 3.000 ETH gönderen saldırgan, son işlem ile birlikte şimdiye kadar toplamda yaklaşık 106 milyon dolar değerinde fonu iade etmiş oldu.

Toplamda 200 milyon dolar değerinde bir saldırıya imza atan saldırgan, borsaya ait likidite havuzlarındaki Lido Staked Ether (STETH), USD Coin (USDC), Wrapped Bitcoin (WBTC) ve DAI varlıklarını ele geçirmişti. Çalınan varlıkların önemli bir kısma halen daha saldırganın cüzdanında tutuluyor.

Öte yandan protokolün yerel token’ı EUL, saldırganın fonların büyük kısmını iade etmesiyle birlikte sert bir yükseliş yaşadı.  CoinGecko verilerine göre EUL, hafta sonu  2,72 dolar seviyelerinden %55‘i aşan bir yükseliş ile 4,24 dolara kadar ulaştı. EUL, haberin kaleme alındığı sıralarda 3,68 dolardan işlem görüyor.

Euler ekibi geçen hafta yayınladığı bir on-chain mesajda, saldırgana varlıkların %90‘ını 24 saat içerisinde iade etmesi koşuluyla 1 milyon dolar değerinde ödül vereceğini belirtmişti. Saldırgan varlıkları belirtilen zaman aralığında göndermediği için söz konusu ödülü alamadı. On-chain verilerine göre saldırgan ele geçirdiği varlıkların 4 milyon dolarlık kısmını 16 Mart tarihinde Ethereum mikseri Tornado Cash‘e göndermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!