Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyonluk DeFi Saldırısında İlginç Gelişme: Mağdur Mesaj Attı, Hacker 100 ETH Yolladı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Euler Finance’e saldırı düzenleyen hacker, saldırıdan 78 Ethereum’luk (ETH) varlığı etkilenen mağdura 100 ETH geri ödeme yaptı.

Bu haftanın başında Euler Finance‘e yaklaşık 200 milyon dolarlık flash loan (flaş kredi) saldırısı düzenleyen hacker’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Saldırgan, bir mağdurun on-chain üzerinden gönderdiği mesaja karşılık 100 Ether gönderim yaptı.

Mağdur hacker’a gönderdiği on-chain mesajda, söz konusu varlıkların hayatı boyunca yaptığı birikimler olduğunu ifade etti ve kendisine ait 78 Etherin en azından %80‘inin iade edilmesini istedi:

Lütfen bana varlıklarımın %80 veya %90’ını iade etmeyi düşünün. Ben sadece 78 wstEth’i sahibi biriyim ve bu tüm hayatımın birikimini temsil ediyor. Ben bir balina ya da milyoner değilim. Şu anda içinde bulunduğum karmaşayı hayal edemezsiniz, tamamen parçalanmış haldeyim.

Sonuç olarak saldırıdan mağdur olan kullanıcı, yardım çağrısının başarılı sonuçlanmasıyla birlikte 22 Ether daha fazla geri ödeme almış oldu.

Çalınan fonlar harekete geçti

Öte yandan Euler ekibi yakın tarihte saldırgana gönderdiği mesajda, çaldığı varlıkların en azından %90‘ını iade etmesini aksi halde hakkında tutuklama emri çıkarılacağını ve başına bir ödül konulacağını belirtmişti. Saldırgan bu uyarıyı dikkate almadı ve herhangi bir geri ödeme yapmadı.

Aksine, on-chain analiz platformu PeckShieldAlert‘in verilerine göre saldırgan elindeki varlıkları Ethereum mikseri Tornado Cash‘e göndermeye başladı. Saldırgan, şimdiye kadar yaklaşık 4 milyon dolar değerinde 2.600 Etheri Tornado Cash havuzlarına gönderdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!