Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinin Binance-Voyager Satışını Erteleme Talebine Ret: Token Fiyatı Yükselişte!

ABD hükümetinin Binance ve Voyager Digital arasındaki satış anlaşması için yaptığı erteleme talebine mahkemeden ret kararı gelirken VGX fiyatı yükselişe geçti. 

ABD hükümet yetkililerinin Binance’in ABD iştiraki Binance.US ve iflas eden Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına dair çıkan mahkeme onayına karşı yaptığı erteleme talebi, 15 Mart tarihinde yargıç Michael Wiles tarafından reddedildi. ABD hükümeti, söz konusu iki haftalık erteleme talebine gerekçe olarak temyiz başvurusunu göstermişti.

Hükümet yetkililerinin mahkeme onayının Binance ve Voyager’ı gelecekte ihlal edebilecekleri kanunlardan muaf tutacağına dair iddiaları ise yine yargıç Wiles tarafından kabul görmedi. Yargıç konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

Hükümet, yetkilerimi bazı noktalarda yanlış tanımlıyor ve abartıyor. Diğer iddiaları da yine abartıya ve yetersiz argümanlara dayanıyor. Kararlarımın herhangi bir düzenleyici eylemi yasaklaması mümkün değil, hükümetin neden olduğu gecikmeler Voyager alacaklıları için sorunları büyütmeye devam ediyor.

Öte yandan Voyager’in onayı ile alınan başka bir karar doğrultusunda 15 Mart tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan Binance.US satın alımı 20 Mart tarihine kadar uzatıldı.

CoinGecko verilerine göre Voyager’ın yerel token’ı VGX, ABD hükümetinin erteleme talebine yönelik çıkan ret kararı ile yükselişe geçti. Gün içerisinde 0,309 dolar civarlarında seyreden VGX, %20 değer kazanarak 0,37 dolara kadar yükseldi. VGX, haberin kaleme alındığı sıralarda 0,348 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!