Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinden Binance-Voyager Arasındaki Satış Onayına Durdurma Talebi

ABD Adalet Bakanlığı, Binance’in ABD iştiraki Binance.US ve Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına yönelik çıkan onay kararına karşı çıkarak durdurulmasını talep etti.

ABD hükümet yetkilisi  William Harrington başta olmak üzere diğer avukatlar tarafından 14 Mart tarihinde New York mahkemesine sunulan önergede, Binance.US ve Voyager Digital arasındaki 1 milyarlık satın alma anlaşmasına yönelik davada mahkemenin yetkilerini uygunsuz bir şekilde aşarak tarafları koruduğu öne sürüldü ve temyiz başvurusunda bulunabilmek için satış onayının iki hafta ertelenmesi talep edildi.

ABD hükümet yetkililerinin söz konusu talebi, ABD Adalet Bakanlığı’na (DoJ) bağlı iflas davalarından sorumlu bölüm Mütevelli Heyeti tarafından mahkemeden çıkan satış onayına dair temyiz başvurusunda bulunulmasının ardından geldi.

Hükümet yetkilileri, mahkemenin davalıları herhangi bir şekilde geçmişte gerçekleştirdikleri ve gelecekte gerçekleştirebilecekleri ihlallerden muaf tutamayacağını öne sürdü. Yetkililer karara her detayıyla itiraz etmese de regülatör kararlarının uygulanmasına engel olabilecek hükümlerin ertelenmesini talep etti.

Geçtiğimiz hafta görülen mahkemede dava yargıcı Michael Wiles, SEC’yi Binance’in yasaları ihlal edeceğine dair herhangi bir kanıt sunamadan suçlama yaptığı gerekçesiyle eleştirmişti. Wiles, satışa onay verirken SEC’nin başka amaçları olduğundan şüphelendiğini ve Voyager alacaklılarını bekletmenin haksızlık olduğunu dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!