Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı’ndan Binance-Voyager Anlaşması İçin Mahkeme Onayına İtiraz

ABD Adalet Bakanlığı (DoJ), Binance’in ABD iştirakı Binance.US ve iflas eden kripto para platformu Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına itiraz etti. 

ABD Adalet Bakanlığı’nın iflasları denetlemekten sorumlu alt kuruluşu ABD Mütevelli Heyeti, Binance.US ve Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına yönelik çıkan mahkeme onayına itiraz ederek bir temyiz başvurusunda bulundu. İki kurum arasındaki anlaşmanın New York iflas mahkemesi tarafından onaylanmasından yaklaşık bir gün sonra DoJ tarafından gelen bu itiraz dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu karara daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’da (SEC) karşı çıkmıştı.

CZ görmezden geldi

Binance CEO’su Changpeng Zhao sabah uyandığında piyasa genelinde çok fazla FUD haberiyle karşılaştığını ifade eden bir gönderi paylaştı. Fakat CEO’nun bu gönderisinde Voyager anlaşmasına gelen itiraz yer almadı.

Bir kullanıcının “Neden Voyager olayından bahsetmiyorsun?” şeklindeki yorumunu yanıtlayan CZ, soruya “4” şeklinde yanıt vermekle yetindi. Daha önce bu konunun detaylıca üzerinde duran CZ, bundan sonraki FUD haberlerini yanıtlamak ile uğraşmayacağını ve söz konusu gönderideki 4 numaralı maddeye yönlendirme yapacağını vurgulamıştı.

Çok fazla mağdur var

SEC ve DoJ, 8 Mart tarihinde New York mahkemesinden çıkan kararın ardından yargıç tarafından korunan bir iflas davasının ilerleyen iflas süreçlerinde regülatörlerin operasyonlarını baltalayacağını öne sürerek Yargıç Michael Wiles’ın kararı hakkında mahkemeye gideceklerini belirtmişti.

Yargıç Wiles, regülatörlerin dava hakkındaki tutumunu hayal kırıklığı olarak nitelendirmiş ve federal bir yargıç tarafından onaylanan bir operasyonun dava edilebilmesinin iflas davalarının çözülmesini imkansızlaştıracağını ifade etmişti.

Kanun yapıcılar olarak süreci daha fazla uzatmak istemediklerini belirten Wiles, mağdur konumda birçok alacaklının bulunduğunu vurgulamıştı:

Bir şeyler yapılmak zorunda. Bekleyen alacaklılarımız var ve tüm bu belirsizliğin ortasında, yatırım yaptıkları mülklere, bazı durumlarda hayatları boyunca biriktirdikleri tasarruflara erişimleri yok. Bu nedenle bir şekilde harekete geçmeliyiz.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!