Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Bitcoin Borsasının Liderliğinde Bu Stablecoin Projesine 10 Milyonluk Yatırım

Stablecoin ihraççısı CHNC Group, kripto para borsası KuCoin liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı.

CNHC Group, KuCoin’in yatırım kolu KuCoin Ventures önderliğinde çıktığı  A serisi finansman turunda toplamda 10 milyon dolar fon topladı. Yatırımcılar arasında KuCoin Ventures’ın yanı sıra borsanın yatırımcılarından IDG Captial ve stablecoin ihraççısı Circle (USDC) da bulunuyordu.

Mevcut durumda Ethereum (ETH) ve Conflux (CFX) blokchainlerinde aktif olan CNHC, Çin Yuanı’na 1:1 oranında sabitlenmiş bir stablecoin projesidir.

CHNC Group’un kurucu ortağı Joy Cham, stablecoin projesini yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürdüklerini ifade etti. CNHC’nin istkirarlı yapısına ve sınırlı riskine dikkat çeken Cham, yine de yakın zamanda yaşanan bankacılık çöküşlerinden bir miktar etkilendiklerini dile getirdi. Ayrıca şu an yalnızca TruBit Pro’da listelenen stablecoin’in yakında merkezi ve merkeziyetsiz diğer borsalarda da listeleneceğini söyledi.

KuCoin Ventures’ın Başkanı Justin Chou konu ile ilgili basına verdiği demeçte, Asya Pasifik bölgesindeki Web3 altyapısını geliştirme amacıyla kurdukları bir startejinin parçası olarak nitelendirdikleri yatırımın, şirketin bir stablecoin projesine yaptığı ilk yatırım olduğunu belirtti.

Hong Kong’un köklü bir finans merkezi olduğuna dikkat çeken Chou, şehrin dünyanın yeni kripto merkezi olma yolunda gerçek bir potansiyele sahip olduğunu ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!