Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Yatırım Fonları 43 Milyar Dolarlık Bitcoin Tutuyor

Dijital varlık yönetici Nickel tarafından derlenen verilere göre global yatırım fonları, kendi aralarında toplamda 43.2 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip. Tesla, MicroStrategy gibi kurumlarda bulunan Bitcoinlerin değeri ise 6.5 milyar dolara ulaştı.

Financial Times’ın aktardıklarına göre farklı ülkelerdeki yatırım fonları, borsa yatırım ürünleri gibi enstrümanlardakiler dahil olmak üzere müşterileri adına toplamda 43.2 milyar dolarlık Bitcoin tutuyor.

  • Dijital varlık yöneticisi Nickel’in araştırmasına göre bu fonların müşteri grubu içerisinde bireysel yatırımcıların yanı sıra varlık yöneticileri ve kurumsal yatırımcılar yer alıyor.

  • Müşterileri adına Bitcoin yatırımı yapmış yatırım fonlarının beşte üçünden fazlasının Kuzey Amerika merkezli olduğu aktarıldı.


  • Şu ana dek 19 kurumsal şirketin, Bitcoin aldığı bilgisini kamuyla paylaştığı ve bunların toplamda 6.5 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğu açıklandı.


  • Bu Bitcoinlerin şirketlere son 2 yıl içerisindeki toplam maliyetinin 4.3 milyar dolar olduğu düşünülüyor.


  • Tesla, MicroStrategy gibi isimlerin yer aldığı listedeki şirketlerin 13’ü Kuzey Amerika; 3’ü Avrupa merkezli.


  • Nickel Digital’ın yöneticisi Anatoly Grachilov, sektördeki kurumsal yatırımcı sayısının artması ile birlikte piyasadaki “volatilitenin azalmaya başlayacağını” ve likidite havuzunun derinleşeceğini açıkladı.

Pazartesi günü aktarılanlara göre bankacılık devi Goldman Sachs’in dijital varlık departmanından sorumlu Matthew McDermott, kripto paraların “kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmeye devam edebileceğini” ve kripto paraların gelip geçici bir piyasa olmadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!