Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya Bankasının Kripto Para İle İlgili Hesapları Kapatma Tehdidi, Kripto Para Topluluğunu İsyan Ettirdi

Nijerya‘nın önde gelen bankalarından birisi olan Union Bank of Nigeria (UBN), geçtiğimiz tarihlerde kripto para birimleri ile ilgili hesapları kapatacağını ve trading etkinlikleri durduracağını açıkladı. Nijerya içerisinde sahip olunan varlık açısından altıncı en büyük banka olan UBN, kripto para birimleri ile ilgili bütün işlemleri yakından izleyeceğini de kullanıcılara iletti. Söz konusu bildiri Nairaland isimli online topluluk sitesinde de paylaşıldı.

”Değerli müşteri, Nijerya Merkez Bankası kripto para birimlerinin Nijerya içerisinde tedavülde olan bir para birimi olmadığını belirtti ve bunlarla işlem yapmaya karşı uyardı. Müşterileri fonlarının güvenliği için, hesaplardaki dijital varlık işlemleri yakından takip edilecek. Böyle etkinliklerle bağı olan hesaplar, kapatılma işlemine de maruz kalabilir.”

Nijerya’nın Merkez Bankası geçtiğimiz tarihlerde kripto para birimlerine karşı çeşitli olumsuz açıklamalarda bulunmuş olsa da, durum Hindistan’daki gibi resmi bire eyleme dökülmedi ve kripto para birimleri ile işlem yapmak yasa dışı değil.

Nijerya Topluluğu Tepkili

Nairaland tarafından yayınlanmadan önce bile mail yoluyla yüzlerce kişiye ulaşan bildiri, Nijerya ve dünya çapındaki bir çok kişi tarafından eleştiri ile karşılandı. Nijerya’nın en büyük şehri olan Lagos menşeli bir Bitcoin trading platformu Cryset LLC‘nin kurucu ortağı Munachi Ogueke, Nijerya topluluğundan bu bildiriyi alan kişilerin, ”hesaplarını boşaltıp hesaplarını kapattıklarını” ifade etti.

Nijeryalı kripto para kullanıcıları olayı Twitter’a da taşıdı ve söz konusu bankaya karşı boykot çağrısında bulundu. Söz konusu banka ise 100 yıl üzerinde bir tarihe sahip ve 1917 yılında İngiliz kolonisi döneminde kurulmuştu. Bankanın kontrol ettiği mevcut varlıkların değeri ise 4.1 milyar doları geçiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment