Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya’dan Binance Ortaklığı: “Dijital Ekonomi Alanı” Oluşturulacak

Afrika’nın en yoğun nüfuslu ülkesi Nijerya, dijital ekonomi alanı oluşturmak için Binance ile ortaklaşa çalışacaklarını duyurdu.

Nijerya İhracat İşleme Bölgeleri Kurumu (NEPZA) tarafından yapılan açıklamaya göre Batı Afrika’nın gelişmekte olan ülkesi Nijerya, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ile dijital ekonomi alanı oluşturmak için iş birliği yapacak. Dubai’nin sanal serbest bölgesine benzer bir yapıyı oluşturmayı planlayan proje, Batı Afrika’da bir ilkin temsilcisi olacak.

Özellikle tek ekonomik kaynak olarak petrol ticaretinden kurtulmak ve farklı yenilikçi alanlarda çalışmalar yürütmek isteyen ülke, blockchain teknolojisini göz ardı edemiyor. Öte yandan Nijerya vatandaşlarının kripto paralara karşı ilgisinin oldukça yüksek olduğu biliniyor. Ancak Nijerya hükümeti, halkın bu ilgisine karşılık şimdiye karada kripto şirketleriyle iyi bir ilişkiye sahip değildi. Fakat bu son gelişmelerin paralelinde, yerel bir borsa olan Nijerya Exchange Ltd, borsada ticareti derinleştirmek için gelecek yıl blockchain özellikli bir platform başlatmayı planladığını açıkladı. Ayrıca hükümet bu yıl dijital varlıklarda ticaret için düzenlemeler yaptı.

Blockchain teknolojisi mümkün olan her alanda yaymak için büyük çaba sarf eden tecrübeli borsa Binance, Nijerya’ya bu yolculukta eşlik edecek olması yerel halk tarafından olumlu karşılandığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!