Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nike’a Bağlı NFT Stüdyosunun Yöneticisi Tüm NFT’lerini Çaldırdı: Sadece 11 Cent’i Kaldı

Nike tarafından satın alınan NFT stüdyosu RTFKT’ın COO’su Nikhil Gopalani, oltalama saldırısına maruz kaldığını ve neredeyse tüm NFT’lerini kaybettiğini açıkladı.

RTFKT CEO’su Nikhil Gopalani Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide büyük bir oltalama saldırısının kurbanı olduğunu ifade etti. Sözlerine “Akıllı bir oltalama saldırganı tarafından hack’lendim. Tüm Clone X NFT’lerimi kaybettim” ifadeleriyle başlayan Gopalani, kayıpları nedeniyle üzgün olduğunu ve bütün gün yerinden kalkamadığını belirtti.

Gopalani’ye ait çalınan NFT’lerin toplam değeri ise güncel taban fiyatları referans alınarak yaklaşık 175 bin dolar olarak hesaplandı. NFT pazar yeri OpenSea’den elde edilen verilere göre Gopalani’nin cüzdanından toplamda 19 Clone X, 19 adet RTFKT Animus Eggs,18 adet RTKFT Space Pods, 17 adet Loot Pods ve 11 adet CryptoKicks NFT’leri bulunuyordu. Saldırgan çaldığı NFT’leri iki farklı cüzdana taşıdı. Bu cüzdanlardan biri saldırıdan kısa süre sonra boşaltıldı. Diğer cüzdandaki NFT’ler ise hala duruyor.

Konuyla ilgili olarak RTFKT’nin CTO‘su Samuel Cardillo, yasal gerekçeleri öne sürerek “bir sonraki duyuruya kadar daha derin ayrıntılara giremeyeceğini” duyurdu. Ayrıca CTO yaptığı kısa açıklamada, saldırganın kendisini Apple yetkilisi gibi tanıtarak Gopalani’den bazı gizli kalması gereken kişisel bilgileri temin etmiş olabileceğini ifadelerine ekledi.

Etherscan tarafından sağlanan verilere bakıldığında Gopalani’nin cüzdanında sadece 0,11 dolarlık varlık kaldığı görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!