Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

No Man’s Sky Oyununda Çeşitli Yerlere Bitcoin Saklandı

Bir video oyunu olan No Man’s Sky kullanıcıları, oyundaki çeşitli bölgelere gizli Bitcoin yerleştirdi ve onu bulan oyuncuların, o miktarda Bitcoin’e sahip olacağını belirtti.

Dünya çapında çok fazla sayıda oyuncusu bulunan bilim kurgu temelli bu oyunda, kullanıcıların ‘yapacak fazla bir şey bulamaması’ ise ciddi bir problem olarak görülmeye başlanmıştı. Tam da bu noktada devreye giren iki kardeş, oyunda yer alan iki ‘gezegene’ Bitcoin yerleştirildiğini açıkladı.

Oyuncuların, gezegenler içindeki belirli noktaları hedefleyerek Bitcoin’i bulmaları gerektiği belirtilirken, bunu başaranların o saklanan Bitcoin’leri kendi hesaplarına alabilecekleri ifade edildi.

Ancak oyunda saklanan Bitcoin miktarı bir hayli düşüktü. İlk olarak 26 dolarlık Bitcoin saklandığını belirten kardeşler, daha sonra oyunun yayınlayıcı firması olan SpacePirate Games ise, bu rakamı 200 dolara çıkardıklarını açıkladı.

Bitcoin, daha önce de çeşitli oyunlarda kendine yer bulmuştu. Bu hamlenin, hem oyuna yeni bir heyecan katması, hem kullanıcıların kripto paralar konusundaki bilgilerini arttırması hem de kripto paralara yeni bir kullanım alanı katması sebebiyle önemli olduğunu belirten otoriteler, gelecekte bu tarz şeylerin artmasının, herkes için iyi olacağını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment