Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nomad Bridge Hacklendi, GLMR fiyatı %20 Düşüş Yaşadı

Nomad Blockchain köprüsünde dün akşam yaşanan hack saldırısı sonucunda 200 milyon dolar civarında WBTC, WETH ve USDC’nin çalındığı tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinde (TSI 1:56) bir Twitter kullanıcısının Nomad ağı üzerindeki anormal hareketlere dikkat çekmesi sonucunda ağ üzerinde bir saldırı gerçekleştiğine dair söylentiler dolanmaya başladı. Söylentilerin odak noktası olan Nomad köprüsü üzerinde çalışan Replika sözleşmesindeki bir açıktan faydalanan siber saldırganlar, bu suistimal sonucunda büyük miktarda kripto parayı hesaplarına çekmeyi başardı. Saldırının bir kişi tarafından mı bir grup tarafından mı yapıldığı bilinmese de çekilen büyük meblağların farklı adreslere gönderildiği blockchain üzerinde görülebiliyor.

Nomad, Moonbeam Network‘un (GLMR) ana köprüsü olarak kullanıldığı biliniyor. Bu sebeple Moonbeam saldırının önüne geçebilmeyi umut ederek dün akşam ağı tamamen durdurdu. Ayrıca saldırının kurbanı olan Nomad’ın yatırımcıları arasında OpenSea ve Coinbase‘in yer aldığı biliniyor.

DeFiLlama verilerine göre Nomad ağı üzerinde 165 milyon dolar olarak görülen kilitli varlıklar dakikalar içerisinde 650 dolara kadar düştü.

Nomad Blockchain ekibinden gelen ilk açıklama, “Yaşanan olayın farkındayız ve konuyu aktif olarak araştırıyoruz.” yönünde oldu. Hack saldırısının ardından Moonbeam fiyatı %20‘lik bir düşüş yaşadı ve yazının kaleme alındığı esnada 0,6644 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!