Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Norveç, Bitcoin Madencilerine Uyguladığı Vergi İndirimini Bitirdi

Norveç hükümeti yeni aldığı bir kararla hali hazırda Bitcoin madencilerine de verilmekte olan vergi indirimini kaldıracağını açıkladı.

Yerel haber kaynağı Aftenposten‘in aktardığı habere göre, hükümet yetkilileri yeni yıldan itibaren Bitcoin madencilerinin herhangi bir indirim olmadan normal elektrik ücreti ödeyeceğini ifade etti.

Norveç içerisindeki büyük madencilik firmaları şu an için diğer yoğun güç kullanan endüstri alanları ile aynı indirimli vergi tarifesinden yararlanmakta. İçerisinde 0.5 megawatt ve üzeri elektrik kullanan kurumların yer aldığı indirim statüsü gereği, şirketler kilowatt başına 16.58 øre (0.019 dolar civarı) yerine, 0.48 øre (0.00056 dolar) ödeme şansına sahip.

Bu da 0.5 megawatt ve üzeri elektrik harcayan madencilerin normalde ödemeleri gereken ücretin sadece %2.8’ini ödediği anlamına gelmekte. Söz konusu vergi indiriminin bitmesi ile, Bitcoin madencilerinin yüksek vergilerle ve ücretlerle baş etmesi veya ülkeden çıkması gerekiyor. Ki iki durum da şirketlerin kazancını ciddi bir oranda düşürecektir. Zaten kripto para piyasasının içinde bulunduğu durum yüzünden zor günler geçiren madencilik sektörü, çeşitli ülkelerden gelen buna benzer haberler ile iyice zarara doğru ilerlemekte.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ABD içerisindeki en büyük kripto para madencilik firmalarından birisi olan Giga Watt, milyonlarca dolar borç ile beraber iflasını açıklamıştı. Bunun yanı sıra Çin içerisindeki bazı madencilerin de ‘kilo ile madencilik cihazı’ satma furyasına kapıldığı gelen iddialar arasında.

Norveç’in yeni düzenlemesinin 2019 yılının Ocak ayı ile yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment