Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Norveçli Yatırımcının 45 Milyon Dolarlık Bitcoin’i Olabilir

2009 yılında 27 dolarlık bitcoin alan Norveçli Kristoffer Koch, aldığı BTC’leri unuttu. Yıllar sonra bitcoin aldığı aklına gelen Koch, 2013 yılında kendisine daire aldı. Koch’un ne kadar bitcoin’i vardı dersiniz? Tam 5 bin adet!

2009’da öğrenci olan Kristoffer Koch’un hayatı ders çalışmak ve tez yazmak arasında gidip geliyordu. Bu sırada bitcoin ile tanışan Koch, eğlencesine birkaç BTC aldı. Nisan 2013 yılında bitcoin aldığı aklına gelen Koch, kendi kendine “Ben sanki bitcoin gibi bir şey almıştım.” dedi.

Şifresini hatırladı, daire sahibi oldu

Norveçli Koch, bitcoin şifresini doğru bir şekilde hatırladı ve daire almasına yetecek kadar BTC’si olduğunu gördü. Koch’un tamı tamına 5 bin adet BTC’si vardı. Bir kısmını nakit paraya çeviren Koch, Norveç’in başkenti Oslo’dan bir daire aldı. Çiçeği burnunda zengin Norveçli genç, “Banka hesabımda büyüyen parayı görmek inanılmazdı.” dedi.

5 bin bitcoin’in 4 binini daire için harcayan Koch, kalan BTC’lerini soğuk cüzdanda bıraktı. Koch’un hikayesi, birçok gazete ve medya kuruluşunun ilgisini çekti ve birçok yerde haber oldu.

bitcoin
Kaynak

Kalan bitcoin’leri şu anda ne kadar ediyor?

Kristoffer’ın sahip olduğu BTC’lerin 2013 yılındaki değeri yaklaşık 5 milyon kron (885 bin dolar) seviyesindeydi. Bu miktarın büyük kısmıyla daire alan Koch’un elinde 1.000 bitcoin kaldı. Eğer Koch BTC’lerini harcamadıysa elinde 45 milyon dolar değerinde bitcoin olabilir.

Koch’un hikayesi bazılarına ilham verdi

Reddit’te Kristoffer’ın yaşadıkları üzerine yorum yapan bir kullanıcı, Koch’un “Bitcoin’i kaybetmemek gibi bir durum söz konusu değil. Şansım olmasa muhtemelen ben de kaybederdim.” sözünden ilham aldığını söyledi. Bjartleif isimli kullanıcı, “Hikayesinden çok etkilendim. Onun sayesinde 2015 yılında bitcoin aldım.” dedi. Bjartleif, bitcoin ve kripto para birimlerinin potansiyelinin artık farkında olduğunu anladığını ifade etti.

Bazıları ise bu kadar yüksek miktarda BTC sahibi olup kamera karşısına geçmenin riskli olduğunu ifade ederek çekimser yorumlarda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!