Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Bitcoin Yatırımı Konusunda Ne Kadar Rahat?

Ekonomik, bilimsel, politik ve sosyal istatistikler paylaşan The Spectator Index, bitcoin yatırımı üzerine bir anket düzenledi. “Bitcoin yatırımı konusunda kendinizi rahat hissediyor musunuz?” diye sorulan anketin sonucu yüzde 59 ile ‘hayır’ oldu.

Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık BTC alması, ABD’nin en eski bankası BNY Mellon’ın bitcoin hizmeti vereceğini açıklaması gibi birçok gelişme, bitcoin ve kripto paraların daha fazla gündeme taşınmasına yol açtı.

1.8 milyonun üzerinde takipçisi bulunan The Spectator Index’in Twitter’da yaptığı bitcoin anketine 64 bin 457 kişi katıldı. Ankette yüzde 59,6 ile ‘hayır’ cevabı galip gelirken ‘evet’ diyenlerin oranı yüzde 40,4 oldu.

bitcoin-yatırımı
İnsanlar bitcoin’i bu konularda eleştirdi

Anketin altına yorum yapan bazı kullanıcılar, bitcoin’in volatil ve merkeziyetsiz oluşundan şikayetçi olduğunu belirtti. Desi Trump isimli bir kullanıcı, “Arkasında devlet yok, regüle edilmiyor ve çok volatil. Yarın bitcoin’in 10 bin dolara çakılmayacağını kim bilebilir?” dedi. Teknik analizleriyle tanınan Byzantine General, “Sadece yorumlar için geldim.” diyerek kenara çekildi.

Kripto para analisti Lex Mockovski, “Bitcoin 100 bin dolar olsun, o zaman yatırım yapmak isteyeceklerdir.” dedi.

“Bitcoin çok pahalı”

Gazeteci Siyar Ali Shah, BTC’nin çok pahalı olduğunu ve bu nedenle yatırım yapamadığını dile getirdi. Shah’a cevap veren bir kullanıcı, “Günde 1 dolar ya da ayda 10 dolar yatırarak bitcoin alanlar var.” dedi. Bazıları ise bitcoin’in spekülatif bir varlık olduğunu, yatırım aracı olamayacağını dile getirdi.

KillerZ adlı bir kullanıcı, yorum olarak “Bitcoin yatırımı için yeterli paranız var mı?” diye bir anket oluşturdu. 710 kişinin katıldığı anketin sonucu yüzde 52 ile ‘hayır’ oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!