Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Genç Kripto Para Traderı Sermayelerini Nasıl Beş Bine Katladı?

İki trader arkadaş, kripto para yatırımı yaparak sermayelerini beş bine katladı. İki bin dolarla başlayan genç traderlar, boğa rallisini fırsat bilerek kazançlarını yükseltmeyi başardı.

18 yaşındaki Joe Ewing ve 24 yaşındaki Adam Harvie, Edinburgh News haberine göre trade yapmaya 2 bin dolarla başladı. Joe, Harvard Üniversitesinde okumanın kendisine pahalıya mal olacağından endişeleniyordu ancak ailesinin desteği ve kripto para yatırımı sayesinde endişelerinden kurtuldu. Benzer şekilde Adam, yatırımları sayesinde Imperial College London’da yüksek lisans eğitimi almaya hazırlanıyor.

Kripto para yatırımına nasıl başladılar?

2017 yılında bitcoin fiyatında görülen yüksek volatilite ve BTC’nin bir balon olduğu fikri, Joe’yi kripto paralar hakkında şüpheci biri haline getirdi. Şimdi ise “O zamanlardaki şüpheciliğim tamamen cahilliğimdendi. Bitcoin ve kripto paralar hakkında okuyup öğrendikçe bu paraların asıl amacını ve kaçınılmaz bir şekilde kitleler tarafından bir gün benimseneceğini görebiliyorsunuz.” diyor.

kripto-para
Joe Ewing.

Joe’nin kripto paralar konusundaki şüpheci tavrı, 17 yaşındayken değişti. Kripto paralarla ilgilenmeye başlayan Joe, 18 yaşına bastığında trader oldu. 20 bin doların altındayken 1 BTC alan genç trader; Reddit ve Discord gibi platformlarda kazançlarını dile getirenlerden etkilendiğini söylüyor.

Joe’nin arkadaşı Adam ise teknolojiye küçük yaşta merak duyanlardan. 13 yaşında video oyunlarda dijital para alım-satım işlemleri yapan Adam, yatırıma asıl ilgisinin ailesinden geldiğini söylüyor. 2017 yılından bu yana kripto para yatırımı yapan genç trader, “Trade yaparken asla pes etmemek ve her zaman öğrenmeye devam etmek gerekiyor. Hedefe sahip olmak ve yeri geldiğinde yardım etmek istemek de önemlidir.” diye belirtiyor.

Sabah ilk işinin su kaynatıp pijamalarıyla piyasaları birkaç saat kontrol etmek olduğunu söyleyen Adam, 7/24 ekrana bakmaktan stop-loss ile kurtulduğunu belirtmeyi ihmal etmiyor.

kripto-para
Adam Harvie (sağda).

İki arkadaş boğa rallisinden faydalandı

Adam ve Joe, 2 bin dolarla başladıkları kripto para trade’ine 6 haneli rakamlarla devam ediyor. Joe Kasım 2020’de; Adam ise yeni yılın ardından 2 bin dolarla trade yapmaya başladı. Kaldıraçlı işlem yapan traderlar, bu işlemin oldukça riskli olduğunun altını çiziyor. İkili; bitcoin, litecoin ve ethereum trade’i yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!