Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Bitcoin Yatırımı Yapabilir

715 milyar dolarlık Morgan Stanley’e bağlı olan Counterpoint Global, Bitcoin’e yatırım yapma fikrini değerlendirmeye başladı. Bir yatırım grubu olan Counterpoint Global’ın, 150 milyar doları yönettiği açıklandı.

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından Morgan Stanley, Bitcoin’i takibe aldı. Bloomberg’ün haberine göre bankaya bağlı olan 150 milyar dolarlık Counterpoint Global ekibi, kripto parayı araştırmaya başladı.

Yatırımcılara kazanç sağlayabilir

Dennis Lynch yönetimindeki Counterpoint Global, toplamda on dokuz farklı fonun yöneticisi konumunda. Morgan Stanley’e bağlı olan yatırım grubu, 2020’de yatırımcıların yüzde 100’den fazla kazanç sağladı. Yatırım yapılan hisseler arasında Amazon, Shopify, Slack, Zoom, Moderna gibi isimler yer aldı.

Fon yöneticileri, olası bir bitcoin yatırımının yatırımcılara kazanç sağlayıp sağlamayacağını araştırmaya başladılar. Bloomberg’ün haberine göre Morgan Stanley veya Counterpoint Global yönetimi, henüz konuyla ilgili resmi bir yanıt vermedi. Counterpoint Global, “büyüme potansiyeli yüksek hisselere” yatırım yapmasıyla ün saldı.

Morgan Stanley 2018 yılında bitcoin pazarını incelemeye başlamış, bu araştırmaların sonunda somut bir adım atılmamıştı.

Wall Street’in ilgisini çekiyor

Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık bitcoin alması, Wall Street’ten gelen haberleri hızlandırdı. ABD’nin en köklü bankası Bank of New York Mellon Corp., hafta içerisinde yıl sonuna kadar kripto para hizmeti sağlamaya başlayabileceğini açıkladı.

Morgan Stanley gibi bir diğer yatırım devi JPMorgan’ın eş başkanı, gelecekte “talebin olması” halinde bitcoin pazarına giriş yapılabileceğini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!