Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nouriel Roubini: Kripto Bütün Balonların Anası ve Babasıdır!

2008 ve 2012 yılları arasında yaşanan ABD krizini tahmin etmesi ile çok büyük bir üne kavuşan Roubini, bunun yanı sıra kripto para dünyasında yaptığı sert eleştirilerle de adından sıklıkla söz ettirmekte. Roubini geçtiğimiz günlerde New York içerisinde düzenlenen bir etkinlikte kripto para birimlerini ”bütün balonların anası ve babası” olmakla itham etti.

Roubini konferans esnasında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine ”kripto para birimi” denmemesi gerektiğini ifade etti ve ”bir para birimi olmak için öncelikle bir hesap birimi olmanın, değerli olmanın ve ölçeklenebilir bir ödeme yöntemi olmanın şart olduğunu” vurgulayıp kripto paraların bunları karşılamadığını dile getirdi.

Kredi kartlarının saniyede binlerce işlem yapabilme kapasitesine sahip olduğunu aktaran Roubini, Bitcoin ağının ise sadece saniyede yedi işlem yapabildiğini iddia etti. Mevcut kripto para piyasasında yaşanan manipülasyonun, başka hiçbir geleneksel finans alanında veya sektöründe yaşanmadığını ve bunları tecrübe etmediğini öne süren ekonomist, ünlü Bitcoin boğası Mike Novogratz’ın cevabı ile karşı karşıya geldi.

Eski Wall Street yöneticilerinden olan Novogratz, Bitcoin’in 2018 yılındaki düşüş sonrası yeniden yükselişe geçtiğini ve ”kazandığını” vurguladı:

”Bu tartışma bitti, Bitcoin kazandı. Bu artık dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından kendi değerlerini saklamaları için meşru bir araç olarak görülmekte.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment