Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: 8 Milyarlık Coinbase Değeri, Kripto’ların ”Lale” Olmadıklarını Kanıtlıyor

Ünlü Bitcoin boğası Michael Novogratz, multi milyar dolarlık Coinbase değerinin, kripto para birimlerinin ”lale” olmadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

Coinbase 8 Milyar Dolar Değere Ulaştı!

Galaxy Investment Partners isimli kripto para yatırım firmasının CEO’su ve ünlü milyarder Michael Novogratz, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine şüphe ile yaklaşanlara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Novo, dün CNBC‘nin aktardığı habere göre 8 Milyar dolarlık değere ulaşan Coinbase firmasının tek başına bile kripto para birimlerinin lalelerden ibaret olmadığını ifade etti. Tabii ki buradaki ”lale” kelimesi özel bir anlama sahip. Tulip Mania veya Lale Çılgınlığı olarak bilinen olay,  Hollanda Altın Çağı’nda lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği döneme verilen isim. Yani  dünyanın en büyük finansal balonlarından bir tanesi.

Önde gelen ABD menşeli kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, geçtiğimiz günlerde Tiger Global ile yaptığı pazarlık ile gündeme gelmişti ve Recode ve Dow Jones teknoloji internet sayfalarına göre anlaşmanın yapılması halinde Coinbase 8 milyar dolar değere ulaşabilecekti.

Novogratz Salı günü Manhattan’da katıldığı konferansta Coinbase’den ”kriptonun poster çocuğu” olarak bahsetti ve Tiger firmasının da ‘öylesine bir yatırımcı’ olmadığını, bunların ”akıllı ve teknoloji bilgisine sahip kişiler” olduğunu belirtti.

Novogratz yine aynı etkinlik içerisinde lider kripto para biriminin en azından bu sene sonuna kadar 9.000 dolar seviyesine ulaşamayacağını da aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment