Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’un En Büyük Nakliye Firması, IBM ile Blockchain Konulu Ortaklık İmzaladı!

Teknoloji devi IBM, Singapur‘un en büyük nakliye firması Pacific International Lines (PIL) ile nakliye sektöründeki en önemli evraklardan birisini dijitalleştirmek adına ortaklık imzaladı. Nakliye senedi ve konşimento olarak bilinen evrak, uluslararası nakliyeciliğin en zaruri belgelerinden birisi.

İki firma ortak bir şekilde blockchain üzerinde var olacak bir elektronik konşimento üretmeye yönelik çalışmalar yapacak. Konşimento uluslararası ticarette ürünlerin mülki hakları, kargo makbuzu, taşıma kontratı gibi şeyleri kanıtlamak için kullanılır ve bunun yanı sıra bankalar ve diğer finansal kurumlar tarafından da ticari finansman koşullarınca kabul görür.

Blockchain İş Başında

Konşimento birden fazla firma tarafından bulundurulmak zorunda olduğundan, kaybetme veya olası bir sahtekarlık riski her zaman var. Buna ek olarak söz konusu evrakın oluşturduğu gereksiz masraflar da işin cabası. E-konşimento sistemi ile evrak IBM tarafından geliştirilen blockchain alt yapısında güvenli bir şekilde tutulacak ve ne ekstra masraf ne de taraflardan birisi tarafından değiştirilme riskine maruz kalmayacak.

IBM ve PIL arasında yapılan iş birliği aralarında Singapur Gümrük Müdürlüğü, Singapur Nakliye Birliği, Singapur Liman ve Kıyı İşletmesi, Bank of China (Singapur Şubesi) ve Infocomm Medya Geliştirme Otoritesi gibi önemli kurumlar tarafından da desteklenmekte. Yani olay sadece bir evrak gibi gözükse de, böyle bir değişimin sektöre çok fazla faydası dokunacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment