Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: Şirketler ‘Nasıl Bitcoin Alırız?’ Diye Soruyor

Galaxy Digital Holdings CEO’su Michael Novogratz, Real Vision programına katıldı ve kripto para dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bitcoin almaya başlamış kurumsal yatırımcılar hakkında konuşan Novogratz bu yatırımların ‘durmayacağını’ söyledi.

MicroStrategy, Paul Tudor Jones, MassMutual gibi kurumsal firma ve yatırımcılar 2020’de bitcoin satın almaya başladılar. Milyarder Michael Novogratz, katıldığı bir yayında “MicroStrategy’nin bitcoin alması önemli bir haberdi. Paul Tudor Jones’un alması da öyle. Ama en önemli haber MassMutual’ın bitcoin alması oldu.” ifadelerini kullandı.

‘Bir başladılar mı bir daha durmayacaklar’

1851 yılında kurulan sigorta devi MassMutual, Aralık 2020’de 100 milyon dolar değerinde bitcoin satın aldı. Michael Novogratz’e göre bu, bitcoin’in ne kadar güvenli bir varlık haline gelmeye başladığının kanıtı niteliğinde. Bu olayı 2020’nin en önemli gelişmelerinden biri olarak tanımlayan ünlü yatırımcı, şunları söyledi:

“Kurumsal yatırımcıların kripto para almaya başladığını görüyoruz. Bunun ötesinde, bir sigorta firması bitcoin aldı. Size bunun ne kadar önemli bir olay olduğunu anlatayım. Bunların güvence verdikleri şeyleri destekleyebilmek için kasalarında tuttukları para adeta kutsaldır. O portföye herhangi bir şey eklenebilmesi için hem Fed’den hem Sigorta Komisyonundan onay alınması lazım.

Ve MassMutual gidip 100 milyon dolarlık bitcoin aldı. … Kimileri 100 milyon doların MassMutual için büyük bir meblağ olmadığını söylüyor. Bu kimin umurunda ki? Bitcoin almaya bir başladılar mı bir daha durmayacaklar.”

‘Sizden niye bitcoin alamıyorum?’

MassMutual gibi katı denetimlerden geçen bir sigorta firmasının bitcoin almış olmasının, diğer şirketleri teşvik edebileceği düşünülüyor. Michael Novogratz’e göre Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley gibi varlık yöneticilerinin müşterileri şimdiden onları arayıp, “Sizden niye bitcoin alamıyorum?” diye sormaya başladılar.

Galaxy Digital CEO’suna göre bu yatırımcıların bir kısmı varlık yöneticileri aracılığıyla, bir kısmı saklama hizmeti sunan firmalar ve diğer kanallar aracılığıyla bitcoin alacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!