Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz’dan Boğa Çağrısı: Bitcoin Yıl Sonu 8.800 – 9.000 Dolar, 2019 Yılında İse 20.000 Dolar Olacak!

Galaxy Digital‘in CEO’su ve kripto para sektörünün en tanınan isimlerinden birisi olan Mike Novogratz, yakın zamanda yaptığı yeni bir konuşmasında Bitcoin‘in2018 yılı sonlarında ciddi bir yükseliş yapıp, 2019 yılında 20.000 doları bulacağını ifade etti. Başarılı yatırımcı bunun temel nedeninin ve yükselişi katalize edecek şeyin kurumsal yatırımlar ve yatırımcılar olduğunun altını çizdi.

Eski Goldman Sachs yatırım bankacısına göre, ‘FOMO’ temel olarak piyasayı canlandırıp kripto para birimlerinin önümüzdeki bir kaç ay içerisinde önemli geleneksel finans oyuncuları tarafından kullanılmasının etmenlerinden olacak.

Yıl Sonu Fiyat Tahmini: 8.800 – 9.000 dolar

Financial News‘e konuşan Novogratz, şunları ifade etti:

”Bitcoin önce 6.800 dolardan çıkmalı, bundan sonra yılı 8.800 ile 9.000 dolar arasında kapatabiliriz.”

”2019 yılının ilk çeyreğinin sonlarına doğru, 10.000 dolara geçiş yaparız. Ve bundan sonra, tekrardan yeni yüksek seviyelere, 20.000 ve üstüne çıkabiliriz.”

Geçtiğimiz yaz dönemi özellikle kripto para birimleri için adeta bir kan banyosu oldu ve piyasanın neredeyse hepsi ciddi değer kaybı yaşadı. Geçtiğimiz sene 20.000 dolara çıkılan Aralık ayından önce piyasayı hiç durmadan arttıran yaz mevsimine baktığımızda, bu sene ile aralarında dağlar kadar fark mevcut.

Ancak önemli ve dikkate değer olan olay, kripto para birimleri değer kaybetmeye devam etmelerine rağmen, Harvard, Yale ve Stanford gibi önemli eğitim kurumları bile multi-milyar dolarlık fonlarını kripto para birimlerine çevirdiklerini duyurdu. Görünüşe göre kurumsal yatırımcı çoktan sektöre giriş yaptı bile.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment