Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia Ethereum Madencilerine 175 Milyon Dolarlık Donanım Satmış Olabilir

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Nvidia, yeni bir kazanç raporu yayımladı ve rapor ışığında Ethereum (ETH) madencileri ile ilgili de ilginç bir detaya ulaşıldı. Bir analistin iddialarına göre, 2021’in üçüncü mali çeyreğine ilişkin kazançların açıklandığı raporda Ethereum madencilerine 175 milyon dolarlık grafik işlem birimi (GPU) satıldı.

Nvidia tarafından bu hafta içerisinde paylaşılan gelir raporu ile birlikte firmanın tahminlerinin üzerinde gelir elde ettiği anlaşıldı. Raporda grafik segmenti gelirlerinin 2.79 milyar dolar olduğuna ulaşılırken bu miktar analistler tarafından önceden 2.1 milyar dolar olarak tahmin edilmişti. Ayrıca rapora ilişkin veriler ışığında bir iddiada bulunan analist Mitch Steves, Ethereum madencilerine ise 175 milyon dolarlık grafik kartı donanımı satışının yapıldığını öne sürdü.

“Ethereum 2.0 ile birlikte daha güçlü donanımlara ihtiyaç duyulabilir”

Ethereum madencilerine ilişkin analiz, RBC Capital Markets analistlerinden olan Mitch Steves’ten geldi. Steves, Ethereum madencilerinin Nvidia pazarından 175 milyon dolarlık GPU alışverişi yaptıklarını iddia etti. Nvidia ise müşteriler tarafından özellikle Ampere adını verdikleri yeni bir teknoloji kullanılarak üretilen grafik kartlarının oldukça ilgi çektiğini belirtmişti. Benzer bir açıklamada da oyun sektörünün şirket gelirlerini %37 artırarak 2.27 milyar dolara çıkardığı belirlenmişti.

Steves, ek olarak yakın zamanda başlatılması planlanan Ethereum 2.0 ile birlikte madencilerin daha verimli donanımlara yönelmesi gerektiklerinin altını çizdi. Nvidia’nın sunduğu çözümler ise Steves’e göre madencilerin bu tarz ihtiyaçlarını karşılayabilir durumda.

Nvidia tarafından üretilen özellikle Ampere gibi birimlerin Ethereum, Monero (XMR) ve Zcash (ZEC) madencileri arasında popüler olduğu biliniyor. Bununla birlikte çok daha üstün performanslı donanımlara ihtiyaç duyan Bitcoin (BTC) madencileri tarafından ise ASIC olarak bilinen donanımlar tercih ediliyor.

Bitcoin madenciliği ödüllerinde artış yaşandı

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir analiz, son zamanlarda yaşanan Bitcoin rallisinin Bitcoin madenciliği gelirlerini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu. Bitcoin madencilik ödülleri geçtiğimiz mayıs ayında 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşerek yarılanmıştı. Ancak analiz sitesi Glassnode, yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda halving sırasında 9 bin dolar civarında olan Bitcoin fiyatının 18 bin dolar seviyelerine kadar çıkmasıyla bu yarılanma ile oluşan farkın kapandığını ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!