Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia’nın Kısıtlaması Çinli Madencileri Durdurmuyor

Nvidia, GeForce RTX 3060 model ekran kartını kullanan kripto para madencilerinin aleyhinde bir karar almıştı. Çinli madenciler, şirketin Ethereum üretimine karşı getirdiği kısıtlamayı kaldırmanın bir yolunu buldular.

Ethereum madencileri, Nvidia’nın yeni ekran kartı RTX 3060’yi kullanarak ETH üretebiliyorlardı. Cihazın güçlü yapısı, madencilere 50 MH/s’ye kadar varan oranlarda performans alma imkanı tanıyordu.

Çinli madenciler, kurdukları sistemlerle RTX 3060’nin stoklarını tüketmeye başladılar. Nvidia, bunun ardından bu cihazların madenciler için değil “oyuncular için üretildiğini” açıklayıp, cihazın üretebileceği hash gücüne bir kısıtlama getirmişti.

Kısıtlamayı aşmanın yolunu buldular

Nvidia; RTX 3060 modeline cihaz ne zaman madencilik yapmak için kullanılsa performansı otomatik olarak düşürecek bir güncelleme getirdi. Cihazın standart versiyonlarından ortalama 41,5 MH/s güç alan madenciler, güncelleme sonrası 24 MH/s performans almaya başladılar.

Çinli madenciler, geliştirilen yeni bir modla bu kısıtlamayı kaldırmanın yolunu buldular. WCCF Tech’in haberine göre DaggerHashiMotto algoritmasını kullanan madenciler, eskiden olduğu gibi 50MH/s’lik bir performans elde edebiliyor. Modu kullanan bir madenci, ETH üretebilmek için 8 ekran kartı çalıştırıyor.

rtx3060-maden-ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!