Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Anket ABD’de 46 Milyon İnsanın Bitcoin Sahibi Olduğunu Gösteriyor

Kripto para şirketi NYDIG, SurveyMonkey ile birlikte yaptığı araştırma sonucunda ABD’de 46 milyondan fazla insanın Bitcoin sahibi olduğunu açıkladı.

NYDIG, geçmişte Bitcoin’in ne kadar büyük bir kullanıcı kitlesine yayıldığı ölçebilmek adına bir anket düzenledi ve ABD’de 18 yaşını aşmış yetişkin nüfusunun %22’sinin Bitcoin sahibi olduğunu ortaya koydu.

“46 milyon” sayısına bel bağlamamak iyi olabilir

Şirketin yaptığı yeni anket ile gündeme gelen bu “46 milyon” sayısına bel bağlamamak iyi olabilir. Çünkü çalışma, online bir anket platformu olan SurveyMonkey aracılığı ve toplamda 2.184 Amerikan vatandaşının katılımı ile gerçekleşti.

Bir kripto para takipçisinin belirttiği üzere, bu sayı 18 yaşını aşmış yetişkin nüfusunun yaklaşık %0,1’inden azına denk geliyor ve böyle küçük bir grup üstünden, “yetişkin Amerikanların %22’sinin Bitcoin sahibi olduğu sonucuna varmak, fazla iddialı.

nydig-abd-kripto-para-bitcoin-anket
NYDIG’in anketinde yer alan ifade, (Kaynak)

Sigorta şirketlerine Bitcoin çağrısı

Anket, ABD’de Bitcoin sahibi olan toplam kişi sayısını ölçmek için yeterli büyüklükte olmasa da, özel sigortası olan insanların kripto paralarla ilgili görüşlerine dair bazı ipuçları veriyor.

NYDIG’in düzenlediği güncel ankete, yıllık geliri en az 50.000 dolar olan, 880’i özel sigorta sahiplerinden oluşmak üzere toplamda 1.050 ABD vatandaşı katıldı. Ortaya çıkan sonuçlar, şu şekilde:

  • Katılımcıların %47’si, Bitcoin gibi dijital varlıklara yatırım yaptığını söylüyor.

  • Katılımcıların %75’i, Bitcoin ile bağlantısı olan sigorta poliçelerine ilgi duyuyor.

  • Henüz dijital varlık almamış olanların %55’i, gelecekte “almayı düşünebileceğini” belirtiyor.

  • Katılımcıların %28’i, sigortadan alacakları her çeşit ödemenin Bitcoin ile yapılmasını; %26’sı ise ödemelerin bir kısmının Bitcoin ile yapılmasını tercih edebileceğini söylüyor.

  • Katılımcıların %35’i, kendilerini doğrudan yatırım yapmadan, dolaylı şekilde Bitcoin ile buluşturacak sigorta poliçelerine “ilgi duyduğunu” belirtiyor.

  • “Sigorta şirketinizin, bilançosunun %2’sinden azıyla Bitcoin alması sizin için uygun olur mu?” sorusuna %43 evet, %42 belki, %15 hayır yanıtı geldi.
abd-bitcoin-kripto-para-sigorta
Katılımcıların %35’i, “Bitcoin’le bağlantılı ürünler sunan bir sigorta şirketine geçmeyi düşünür müsünüz?” sorusuna, ‘Evet’ yanıtını veriyor. (Kaynak)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!