Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bitcoin Vadelilerine Yatırım Yapan Fonları Uyardı

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), vadeli Bitcoin sözleşmeleri ile işlem yapan yatırım fonlarını ve bu fonlara yatırım yapan vatandaşları uyardı.

SEC, salı günü doğrudan Bitcoin’i konu alan bir uyarı metni yayımladı. Yatırımcıların, Bitcoin piyasasında karşılaşabilecekleri spekülatif ve manipülatif işlemlerin üstünde duruldu.

Yatırım fonları için risk uyarısı

SEC yetkilileri, “en yüksek önceliklerinin, yatırımcıları korumak” olduğunu vurguladılar. Regülatörün yeni başkanı Gary Gensler, geçen hafta yaptığı açıklamalarda kripto para borsalarındaki yatırımcılara yeteri kadar koruma sağlanmadığından bahsetti.

Düzenleyici kurum, bu görev doğrultusunda Bitcoin vadelilerine yatırım yapmış fonları inceliyor olacak. SEC, bu fonlara yatırım yapmayı düşünen insanlara şu çağrıda bulundu:

“Yatırımcılar, Bitcoin’in yüksek düzeyde spekülatif bir yatırım olduğunu anlamalılar. Bitcoin’in volatilitesini, regülasyon eksikliğini ve piyasadaki dolandırıcılık ile manipülasyon potansiyelini göz önüne almalılar. İnsanlar, tıpkı diğer fonlarda olduğu gibi, bunda da yatırım yapmadan önce fonun risk düzeyini ve kendilerinin ne düzeyde risk almaya hazır olduklarını düşünmeliler.”

Bitcoin’e yatırım yapan fonlar gözetlenecek

Bitcoin vadelilerine yatırım yapan fonların yasal sınırlar içerisinde hareket edip etmediğini inceleyecek olan SEC, ek olarak vadeli Bitcoin piyasasının genel durumunu da tartacak.

Bu kapsamda; vadeli Bitcoin piyasasının likiditesi ve derinliği analiz edilecek, dayanak alınan piyasadaki manipülasyon riskinin vadeli işlem piyasası üstündeki etkileri değerlendirilecek ve vadeli Bitcoin piyasasının borsa yatırım fonları (ETF) için uygunluğu ölçülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!