Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NYDIG ve Q2’dan 18 Milyon Kişiye Bitcoin Hizmeti

Bitcoin şirketi NYDIG, dijital bankacılık şirketi Q2 Holdings ile ortaklık kurduğunu açıkladı. İkili, Q2’nun 18 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısına Bitcoin alıp satabilme imkanı tanımak için birlikte çalışıyor olacak.

Stone Ridge’e bağlı olan ve toplamda 6 milyar dolarlık varlığa custody hizmeti sunan NYDIG, çarşamba günkü basın duyurusunda Q2’ya altyapı desteği sunacağını açıkladı. Q2, müşterilerine Bitcoin alım/satım ve tutma hizmeti sunmak için NYDIG’in platformunu kullanacak.

18.3 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Q2, ABD’deki en büyük 100 bankanın yaklaşık %30’una ve neredeyse her 10 dijital bankacılık müşterisinden 1’ine hizmet sunuyor.

NYDIG altyapısının Q2 platformuna entegre edilmesi ile birlikte Q2 müşterisi olan finansal kuruluşlar, kendi müşterilerine Bitcoin hizmeti sunabilecekler.

NYDIG CEO’su Robert Gutmann; “bankaların, kredi birliklerinin ve finansal teknoloji şirketlerinin Bitcoin’e kolayca erişim sağlayabilmesini” istediklerini ve Q2 ile kurulan ortaklığın, bu hedefe ulaşmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!