Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Devi SWIFT’in “Hackathon” Gündemi Dijital Paralar Olacak

Temmuz aynının ilk haftası duyurusu yapılan Hackathon etkinliğinin organizatörü ödeme devi SWIFT, kripto paraların inovatif ilerlemenin anahtar noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Eylül ayının başında SWIFT öncülüğünde gerçekleşecek olan Hackathon etkinliğinin duyurusu yapıldı. Ödeme devi SWIFT, yapılan duyuru metninde “sektördeki birçok öncü gücün bildiği gibi dijital varlıkların inovasyon gündeminde önemli bir konu olduğunu” belirten ifadelerde bulundu.

Etkinlik, dijital ekonominin gelişiminde ortaya çıkan en zorlu teknolojik sorunları ele almak için fintek (finans teknolojisi) endüstrisindeki liderlerle iş birliği yapmayı amaçlıyor. Eylül ayında gerçekleşecek olan Hackathon’da bilgisayar endüstrisinin en parlak beyinlerinin ve finansın öncülerinin katılımını sağlamayı hedefliyor.

Hackathon etkinliğinin teması resmi sitede yapılan açıklamaya göre şöyle: “Dijital varlıklar finansın bir sonraki sınırıdır ancak bunların daha sorunsuz ve güvenli çalışmasını nasıl sağlayabiliriz?”. Etkinlik, dijital varlık geliştirme konularında ön saflarda yer alan uzmanları bir araya getirmeyi ve onlara uzmanlıklarını paylaşmaları için bir forum sağlamayı amaçlıyor.

Dünya çapında bankalar arasındaki finansal işlemlerin ve ödemelerin yürütülmesi ile ilgili hizmetler sunan SWIFT, yapılan açıklamada şu noktalara değindi:

Katılımcılar aşağıdaki kullanım durumlarından bir veya daha fazlasını ele almalıdır: coinler arası etkileşim, tokenleştirilmiş varlıktan bir para birimine transfer, çoklu bağlantı ile tokenize varlık satın alma.

SWIFT’in incelemek istediği bir diğer husus ise; “birbirinden farklı teknolojik platformların altyapısını kullanan farklı iki hesap adresi arasındaki transferlerin daha da yüksek bir karmaşıklık düzeyine yol açıp açmayacağı veya ihraç edenleri ve aracıları daha komplike çözümleri benimseye zorlayıp zorlamayacağı noktasıdır.”

Eylülde başlayacak etkinliğin takvimi detayları şu şekilde:

  • 29 Temmuz’a kadar başvurular açık
  • 30 Ağustos – 3 Eylül arasında katılımcılar bilgilendirilecek
  • 06 Eylül – 23 Eylül tarihleri arasında Hackathon gerçekleşecek
  • 26 Eylül – 30 Eylül arasında juri destek sağlanacak projelere ve katılımcılara karar verecek
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!