Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beklenen Polygon (MATIC) Güncellemesinin Detayları Açıklandı : Türünün İlk Örneği

Geçtiğimiz haftalarda Polygon (MATIC) CEO’su tarafından paylaşılan bir gönderiyle ağ için şimdiye kadar duyurulmamış nitelikte önem taşıyan bir haber paylaşacakları açıklanmıştı. Bugün resmi hesaplarından yapılan açıklamada o güncellemenin detayları anlatıldı.

Polygon’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada blockchain üzerindeki güncelleştirmenin içeriğinden ve Ethereum ile tamamen entegre olarak çalışma fırsatı sağlayacak altyapısının detaylarından bahsedildi.

Resmi açıklamaya göre:

Ethereum ölçeklendirme ve ZK (zero-knowledge) yeniliği için ileriye doğru dev bir adım attığımızı duyurmaktan gurur duyuyoruz. İlk EVM eşdeğeri ZK L2 (blockchain üzerinde katman 2) olan Polygon zkEVM ile tanışın. Bugün tam bir uygulama ile birlikte tamamen açık kaynak kodu yayınlıyoruz ve daha yeni başlıyoruz.

Ethereum üzerinde ki ölçeklendirme gereksinimin ortak bir kanı olduğu ifade eden açıklama Polygon’da üretilen zkEVM teknolojisinin o noktaya ulaşmada en umut verici yol olduğunun altını çiziyor. “EVM denkliği, Ethereum’da kullanabileceğiniz herhangi bir akıllı sözleşme veya geliştirme aracının Poligon zkEVM üzerinde kullanılabileceği anlamına gelir. Tıpkı Ethereum kullanmak gibi ama ZK teknolojisinin çığır açan ölçekleme gücüyle.”

Teknolojinin detaylarına odaklanan açıklama şu şekilde devam ediyor:

Herhangi bir ZK Katman-2 gibi, Polygon zkEVM bir grup işlemi “toplar” ve bu işlemleri Ethereum’da doğrulamak için bir ZKP kullanır. Diğer herhangi bir ZK Katman 2’den farklı olarak, Polygon zkEVM, plonky2 ile en hızlı ZK teknolojisinden yararlanırken, kullanıcılara ve geliştiricilere EVM-eşdeğerliği rahatlığını sunar.

Yapılan açıklamada Poligon zkEVM türünün ilk örneğini oluşturan teknolojik bir mimariye sahip olduğu vurgulanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!