Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Devleri Mastercard ve Visa’dan Yeni Kripto Para Kararı: Askıya Alındı!

ABD’li ödeme devleri Visa ve Mastercard, yeni kripto para ortaklık planlarını piyasa düzelene kadar askıya aldı.

Reuters 28 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Visa ve Mastercard’ın kripto para sektörünün itibarını kaybetmesi nedeniyle bir piyasa düzelene kadar yeni kripto ortaklığı planlarını erteleyeceklerini aktardı.

Bir Visa sözcüsü konu hakkında yaptığı açıklamada, kripto para sektöründe son zamanlarda yaşanan yüksek profilli başarısızlıkların, kripto para sektörünün ana akım ödeme ve finansal hizmetlerin bir parçası haline gelmeden önce kat etmesi gereken uzun bir yolu olduğunu hatırlattığını belirtti. Ancak sözcü şirketin kripto para ekosistemine dair stratejisinin ve öngörülerinin değişmediğinin da altını çizdi.

Mastercard konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Blockchain teknolojisine ve bu teknolojiyi kullanarak mevcut sistemdeki eksiklikleri gidermek amacıyla daha verimli sistemler oluşturmak için çabalamaya devam edeceğiz.

Sektördeki diğer geleneksel ödeme şirketleri de Visa ve Mastercard ile benzer doğrultuda görüşler paylaştı. American Express şirketin kripto para planlarına dair yaptığı açıklamalarda, yakın vadede kripto para sektörüne dair bir atılım planları olmadığını ancak şirketin blockchain teknolojisinin kullanım senaryoları üzerinde çalıştığını dile getirdi.

Yatırım şirketi Great Hill Capital Başkanı Thomas Hayes, açık bir regülatif çerçeve ilan edilmeden bu alandaki çalışmaların ilerlemesini doğru bulmadığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!