Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OECD, Kripto Para Vergilerinin Beyanı İçin Kılavuz Yayımladı

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), kripto para işlemleriyle ilgili vergi beyanlarının nasıl yapılacağını açıklayan bir kılavuz yayımladı.

OECD tarafından bugün yayımlanan Kripto Varlık Bildirim Çerçevesi (CARF), ilk olarak ağustos ayında kabul görmüştü.

Kılavuzun başlıca amaçlarından biri, insanların kripto paralar ile yaptıkları işlemlere dair bilginin “toplanmasını ve otomatik şekilde aktarılmasını” sağlamak.

OECD tarafından yayımlanan kılavuzda, “stablecoinler, kripto varlık cinsinde ihraç edilen türev enstrümanları ve belli başlı non-fungible tokenlar olmak üzere, merkeziyetsiz şekilde tutulup aktarılabilen, geleneksel finans aracıları dahil olmadan kullanılabilen” her tür varlık kripto varlık olarak tanımlanıyor.

Kılavuzda yer alan standartlar; insanların kripto para işlemi yapmak için kullandığı aracı kurumları ve borsa, broker, ATM operatörü dahil olmak üzere daha farklı hizmet sağlayıcılarını kapsıyor.

CARF kapsamında yer alan kuruluşlar, faaliyet gösterdikleri ülkenin ilgili kurumlarına beyanat verecek. Yapılacak beyanatlar kripto para-kripto para ve kripto para-itibari para cinsinden yapılan işlemleri kapsayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!