Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlara Göre Bitcoin (BTC) Madencilerinin Düşük Karlılığa Rağmen Faaliyetlerini Artırması Yükseliş Sinyali: Adil Fiyat 49 Bin Dolar

Geçtiğimiz 2 ayda Bitcoin (BTC) fiyatı yatay hareketini sürdürürken Bitcoin madencileri yaklaşık 1,5 kat artış gösterdi. Analistler artışın Bitcoin tarafından pozitif gelişmelere yorulabileceğini belirtti.

Birçok uzman tarafından piyasadaki Bitcoin madenci katılımına dair fikir edinmek için kullanılan Bitcoin Hashrate, 278 Exahash ile tüm zamanların rekorunu kırarken Bitcoin ise 19.400 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Yüksek madenci oranına rağmen düşük fiyatlar yatırımcıların kafasını karıştırsa da analistler bu durumun yakın zamanda gelecek pozitif havanın habercisi olabileceğini öne sürüyor.

Analistler Bitcoin’in Kasım 2020 tarihinde 19.400 dolardan işlem gördüğü sıralarda Bitcoin Hashrate’in yaklaşık 108 Exahash olduğunu, o tarihten bu yana Hashrate’in %157,40 artış göstermesine rağmen fiyatların bu seviyede ısrarla işlemlerine devam etmesinin sürdürülebilir olmadığını belirtti. Ayrıca birçok analist Bitcoin üzerindeki satış baskısının devam ettiğini, bu baskının bir kısmının politik fikir ayrılıklarından bir kısmının ise balinaların hedefledikleri rezerve ulaşana dek fiyatı sabit tutmaya çalışmalarından kaynakladığını öne sürdü.

Hashrate ile doğru orantıda bir fiyat değişiminin yaşandığı senaryoda Bitcoin’in ortalama 49.935 dolardan işlem görmesi gerektiğini öne süren uzmanlar, yakın zamanda balinaların hedeflerini tamamlamasıyla satış baskısının gevşeyebileceğini belirtti. Bitcoin üzerindeki baskıları kaldıracağı öngörülen diğer büyük hamlenin ise FED’in daraltıcı politikalarına son vermesi görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!