Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKCoin Borsası Sahibi, Bir Şirket Satın Alıyor: IPO Hamlesinin Öncesi mi?

Kripto para şirketlerinin büyüme kaydetmesinin ardından başta Coinbase ve Bitmain olmak üzere, borsada listelenme ve işlem görme olayı, bir trend haline geldi. Bu trendin son üyelerinden birisinin de ünlü Çin merkezli borsa OKCoin olması bekleniyor. OKEx ile aynı çatı altında faaliyet gösteren ancak sadece kripto para vadeli işlemlerine odaklanan platform için, son dönemde IPO iddiaları basında sıklıkla yer almaya başlamıştı.

Bugün çıkan haberlerde ise, OKCoin kurucusu Star Xu’nun, Hong Kong borsasında işlem gören bir şirket satın alarak IPO öncesi atılım yapmaya hazırlandığı ifade edildi. OKC Holdings Corp. aracılığı ile LEAP Holding isimli bir şirketten yüzde 60 hisseyi yaklaşık 60 milyon dolara satın almak için resmi başvuru yapan Xu’nun bu hamlesi IPO öncesi bir arayış olarak nitelendirildi.

Hong Kong borsası şu anda satın alma isteğini incelerken; basında çıkan haberler ve kripto para kulislerinde dolaşan dedikodulara göre, OKCoin kurucusu bu hamle ile IPO sürecine bir hazırlık yapmak istiyor.

Yani, IPO süreçleri ile uğraşmak ve o noktadaki kağıt işlerine maruz kalmamak için, Xu ve arkadaşları hali hazırda işlem gören ve listelenen bir borsayı satın alarak bu süreci gerçekleştirebilir.

Bu durumu daha önce bir başka kripto para borsası Huobi de yapmıştı. Borsa, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yine Hong Kong borsasında listelenmiş bir şirket olan Pantronics Holding’in çoğunluk hissesini 70 milyon dolara satın almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment