Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi, Japonya’da Lisanslı Şekilde Hizmet Verecek

Günlük işlem hacmine göre yapılan sıralamada dünyanın en aktif 7. kripto para borsası olan Huobi, Japonya’daki platformunu yeniden kullanıma açtı. Yapılan basın açıklamasına göre, Huobi ve BitTrade arasında yapılan anlaşma ile birlikte, FSA’dan lisans alan Huobi, bundan sonra lisanslı bir şekilde operasyonlarını sürdürecek.

Huobi Global çatısı altında faaliyet gösteren Huobi Japan Holding Ltd. şirketi, BitTrade’in çoğunluk hissesini geçtiğimiz yılın Eylül ayında satın aldı. O dönem, BitTrade borsası Japonya’nın finansal regülatörü FSA tarafından lisans verilen 16 kripto para borsasından birisi olma özelliğini taşıyordu.

Huobi Group kurucusu ve CEO’su Leon Li, alınan bu FSA lisansının şirket için büyük bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaparken, Japon piyasasını kurum olarak çok önemsediklerini dile getirdi.

Houbi’nin Japonya’da faaliyet gösterecek borsasının son derece kaliteli, kullanıcı dostu ve güvenlikli olduğuna vurgu yapılan basın açıklamasında, şirketin bu durumdan son derece memnun olduğu da ifade edildi.

Houbi’nin satın alım işleminden sonra BitTrade borsası da, Japonya’da tamamı yabancı yatırımcıya giden ilk kripto para borsası oldu.

2013 yılında Çin’de faaliyete geçen ve kısa sürede ciddi bir başarı elde eden Huobi, daha sonra Çin hükümetinin kripto paralara karşı izlediği katı tutumun ardından merkezini, 2017 yılında Singapur’a taşımıştı. Son dönemde yaptığı hamleler ile uluslar arası genişlemesini sürdürmeye çalışan borsa, aynı zamanda Huobi çatısı altında ABD’de de HBUS ismi ile hizmet veriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment