Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKCoin Kripto Para Borsasının Kurucusu, 60 Milyon Dolarlık Şirket Satın Alımını Tamamladı!

OKCoin kripto para borsasının kurucusu Mingxing ”Star” Xu, geçtiğimiz hafta içerisinde halka açık bir limitet şirketi 60 milyon dolara satın alabileceği ve buna hazırlandığı haberleri ile anılmıştı.

O tarihlerde çıkan haberlerde OKCoin kurucusu Star Xu’nun, hali hazırda Hong Kong Menkul Kıymet Borsası içerisinde işlem gören bir firmayı satın alarak ilk halka arz (IPO) öncesi girişimde bulunabileceği vurgulanmıştı ki iddialar doğru çıktı. LEAP Holdings Group isimli inşaat mühendisliği firması tarafından Çarşamba günü yapılan duyuruya göre, OKC Holdings Corp., söz konusu firmanın 3.2 milyar hissesini satın alarak en büyük hissedarı oldu. Toplam anlaşmanın ise 60 milyon dolar tuttuğu belirtilmekte.

Bu satın alma ile kripto para borsası Hong Kong Menkul Kıymet Borsası bünyesinde listelenme konusunda bir adım daha atmış ve hedefine biraz daha yaklaşmış oldu. OKCoin kripto para borsasının üst şirketi olan OKC Holdings bünyesinde %52.32 ile en büyük paya sahip olan Star Xu, StarXu Capital ile OKEM Services Company isimli iki firmanın da sahibi konumunda. Firmada ciddi hisseye sahip diğer isimler ise %5.08 ile Gang Mai, %9.86 ile Bo Feng olarak biliniyor.

OKCoin kripto para borsası, LEAP Holdings Group’u satın almak için HKEX’e başvuruyu ilk olarak 10 Ocak tarihinde yapmıştı ve anlaşmayı iki haftadan kısa sürede bitirdi. Bitmain ile başlayan ilk halka arz furyası, 2019 yılında da çok hızlı bir şekilde devam edecek gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment