Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx CEO’sundan Sahte Hacim İddialarına Yanıt: 100 BTC’ye Bahse Girerim!

Geçtiğimiz günlerde BTI Research adlı bir kripto para analiz firmasının yayınladığı bir rapor, kripto para sektöründe ciddi şekilde tartışmalara yol açtı.

Borsaların sahte hacimlerine dikkat çeken raporda, sahte hacmin döndüğü borsalarından bir tanesi de OKEx olarak ifade edildi. OKEx tarafı bu iddiaları çok kesin bir dille reddderken, konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Jay Hal, Twitter üzerinden BTI Research’e adeta meydan okudu.

Başarılı yönetici, borsada hiçbir şekilde sahte hacim olmadığını iddia ederken, şunları yazdı:

”BTI raporu, bizim borsamızdaki hacimlerin yüzde 90’ının sahte olduğunu ortaya koyuyor. Sizle 100 BTC’sine iddiaya girebilirim ki, bu alanda yanılıyorsunuz. Eğer hacmin yüzde 10’undan fazlasının gerçek olduğunu kanıtlarsam, bana 100 BTC verin, eğer kanıtlayamazsak ben size vereceğim. Ne dersin BTI? Eğer bu noktada kabul etmeyecekseniz, lütfen yaydığınız verilerden dolayı bizden özür dileyin.”

Bilindiği gibi OKEx borsası, daha önce de bu konu ile ilgili bir açıklama yapmış ve kompleks borsa hacim metriklerinin, basit tıklanma sayısı vs. gibi şeyler ile doğru bir şekilde ölçülmesinin imkansız olduğuna vurgu yapmıştı.

Bu konu, görünüşe göre bir süre daha çok su kaldıracak gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment