Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx ve Huobi-Pro’dan Çinli Kullanıcılara Sürpriz Hamle

Çinli yatırımcıların uzun süredir favori alım satım siteleri olan OKEx ve Huobi-Pro, söylentiler doğruysa kullanıcılarına bir sürpriz yaparak yeniden kullanıma açılabilir.

Yerel haber kaynağı cnLedger’a göre, iki çok yönlü borsa “yakında kullanıma açılacak” ve kullanıcılar arası Bitcoin satışı Dolar ve Yuan gibi para birimleriyle gerçekleştirilebilecek.

Haber kaynağının Pazartesi günü attığı Tweet’te, borsaların “CNY ve benzeri para birimlerini destekleyeceklerine” inandıklarını belirttiler.

Çin’de resmi para birimleriyle Bitcoin satışının yasaklanması üzerine ayakta kalan son kale Yunbi adlı borsa çok yakın bir zamanda kapanmıştı. İddia edilen haberin bu kapanışın üstüne gelmesi kullanıcılar üzerinde oldukça etkili olacağa benziyor.

Çin’deki yasağın sadece yerel olduğu göz önünde bulundurulursa hem OKEx hem de Huobi-Pro, Çin’in dışından bağlanan kullanıcılara hizmet vermekte. Yerel yasak ise cnLedger’ın dediği doğruysa “gizli mekanizmalar” kullanılarak bir şekilde aşılacak ve her iki site de Çinli kullanıcılara tekrar erişilebilir hale gelecek.

Üstteki Tweet’i takiben, “Her iki borsa da Çin’in dışında tescilli, ve [Çinli] OKCoin’den bağımsız bir şekilde çalıştıklarını iddia ediyorlar” şeklinde bir açıklama da yapıldı.

İpuçları kullanıcılara göz kırpmıştı

OKEx, yasağın şartlarından biri olan 31. Ekim’de kapatma zorunluluğuyla ilgili gelecek planlarını açıklamalarken, aslında kullanıcılara “göz kırpar gibi” birkaç ipucu vermişti.

Yeni kurulan ZB.com borsası, Haftasonunda Komünist Parti’nin düzenlediği bir konferansın hemen ardından kullanıcılara yaptığı bir açıklamada 1 Kasım’dan sonra “%100 erişim” sözü vermişti. Tam erişim dense bile buna dair hiçbir detay paylaşılmadığı için, iddianın bazı güvenirliği tartışmalara yol açabilir.

Geçtiğimiz hafta Cointelegraph’da yapılan bir haberde, Çin’den “sürülen” borsa sitesi geliştiricilerinin Japonya başta olmak üzere Asya’da çeşitli merkezler kurduğu söylenmişti. Hatta Japonya merkezli borsa Quoine, bu nedenden dolayı artan ilgiye yetişemediklerini açıklamıştı.

Çin’deki kullanıcıların optimizm seviyesi yükselmeye devam ederken, Bitcoin Pazartesi günü itibariyle tam 6000$’ı görmüş bulunuyor. Kısa dönem içinde alım satım yapan kullanıcılar arasındaysa SegWit2x’in oluşturduğu tehdit karşısında tansiyon yüksek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment