Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Güncellemesi için Tarih Belli Oldu

Bitcoin Cash’in arkasındaki açık kaynak yazılım geliştiricileri sözlerinde duracaklar gibi görünüyor.

Koinin geliştiricileri Ağustos’ta verdikleri bir sözle “diğer koinlerle rakip kalabilmek için” yazılımın ve kodun değişeceğini söylemişti. Bu hafta içinde, geliştiriciler sonunda bu kodun güncellenmesine yönelik bir adım atacak. Bir Bitcoin Cash geliştiricisi, dün yayınladığı bir gönderide kodun yenilenmesi için ekibin 1 Kasım’da bir hardfork düşüncesi içinde olduğunu açıkladı.

13 Kasım’da aktifleştirilmesi beklenen yeni yazılım, Bitcoin Cash’in Bitcoin blockchain’inden kalan kurallarını değiştirecek. Bu kurallardan biri, Bitcoin Cash’in ekonomik ağının yoğun eleştiriler almasına sebep oluyordu. Daha da detaylı bahsedecek olursak, gelecek olan hardfork’ta “acil zorluk derecesi ayarlama(EDA)” kuralı tersine çevrilecek. Bu değişiklikle madencilerin Bitcoin Cash blockchain’ini daha da korumaya teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bitcoin ve Bitcoin Cash, birebir aynı madencilik algoritmasını kullanıyor. Madenciler bu sayede her iki platform arasında kolayca geçiş yapabiliyordu. Bunu göz önünde bulundurarak tasarlanan EDA, madencilik zorluğunu dinamik olarak değiştirerek madencileri kendine çekmeyi amaçlıyordu.

EDA, Bitcoin Cash oluşturulduktan hemen sonra yararlı olduysa bile, geliştiriciler bu özelliğin olması gerektiğinden daha uzun bir süredir çalışır halde olduğunu açıkladı.

“Bu özellik şu anda çok fazla probleme yol açıyor. Kullanıcılar için transfer doğrulama hızını azaltması bir yana, blok oluşturma hızını da öngörülemez kılıyor.”

EDA’in yerine gelecek olan sistem, oluşturulan son 144 blokta kullanılan toplam işlem gücünü hesaba katarak her 600 saniyede yeni bir zorluk seviyesi belirleyecek. Bu sistemin arkasındaki fikir, tahmin edilemez bir zorluk belirlemek yerine, madencilerden gelen gerçek zamanlı verilere dayalı bir zorluk seviyesi belirlemek.

Gönderide yazılanlara göre Bitcoin Cash ekibi borsaları, cüzdanları ve madencileri önerilen özelliklerden haberdar etmek için harekete geçmiş bile. Umarız bu güncelleme SegWit2x gibi tartışmalı olmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment