Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Kripto Para Borsası Ether Opsiyon Sözleşmelerini Piyasaya Sürdü

Önde gelen kripto para borsalarından birisi olan OEKx, kurumsal yatırımcılara yönelik hizmetlerini arttırmaya devam ediyor. OKEx tarafından yapılan açıklamada Ethereum opsiyon sözleşmelerinin de artık alım satıma açıldığı belirtildi.

OKEx, EOS Opsiyon Sözleşmelerini Piyasaya Sürecek

4 Haziran tarihinde yayınlanan bildiride ise ETH opsiyon sözleşmelerinin piyasaya sürülmesinden sonra sıradaki hedefin EOS opsiyon sözleşmeleri olduğu belirtildi ve bunun için de tarih verildi. OKEx üzerinde EOS opsiyon sözleşmelerinin listelenmesi herhangi bir aksilik olmaması durumunda 18 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Firma olası istenmeyen durumlara karşı sigorta fonunun ETH opsiyonları bölümüne 1.000 ETH yatırdığını da vurguladı.

OKEx, riski azaltmak için de yatırımcıların direkt olarak sözleşmenin temel alındığı varlığı alıp satabilmelerine de imkan tanıyor. Bu durum riski azaltırken kazancı da maksimum orana çıkartabiliyor. Duyuruda vadeli işlem sözleşmelerinin aksine, elinde ilgili kripto para biriminin bulunduranların söz konusu varlığı istemedikleri müddetçe alıp satmak zorunda kalmayacakları da belirtildi. Örnek olarak ETH fiyatı düştüğünde spot yatırımcı istediği taktirde pozisyonu kapatma veya elinde ETH tutmaya devam edebilecek.

Son yıllarda kurumsal yatırımcının ilgisi artarken, bunun önemli bir sebebinin de vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri olduğu biliniyor. Bunun gibi kurumsal yatırım ve türev ürünleri sektöre gelen büyük çaplı yatırımcıların sayısını arttırırken sektördeki sermaye miktarı konusunda da benzer etkiyi yaratıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment