Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Kripto Para Borsası Kripto Para Türev İşlem Hacminde Zirveyi Elde Etti!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan OKEx,  geçtiğimiz hafta içerisinde kripto para türev alım satım işlemlerinde yeni bir rekora imza attı ve BitMEX’i liderlik tahtından alaşağı etti.

OKEx kripto para borsası geçtiğimiz yıl birçok kızgın trader yüzünden ciddi bir şekilde eleştirilmişti.  Hem Asya hem Malta tabanlı olan kripto para borsası BCH vadeli işlem sözleşmeleri konusunda yaptığı birkaç hamleden dolayı piyasa manipülasyonu ile suçlandı ve bu durumun tam fork öncesine denk gelmesi şüpheleri iyice arttırdı.

Ancak bütün bu olaylardan sonra borsa toparlanmayı ve eleştirileri geride bırakmayı başardı ve BitMEX’i kendi oyununda yendi. OKEx tarafından yapılan basın açıklamasına göre borsa 14 Mart tarihinde 24 saatlik kripto para türev ürünleri ticari hacmi konusunda adeta rekor kırdı. OKEx hem BitMEX’i hem de diğer kripto para türev platformlarını geride bıraktı ve bir gün içerisinde 2.4 milyar dolarlık türev ürün hacmi ile birinci oldu.

Firma söz konusu 2.4 milyar dolarlık hacmin resmi veriler olduğunu vurguladı. OKEx kripto para borsası ilk olarak Asya tabanlı bir platform olsa da daha sonra aynı Bİnance gibi tüm dünyaya yayılmayı başardı. OKEx’in ”perpetual swap” olarak bilinen kripto para tabanlı türev ürününe en çok katkı Bitcoin’den geliyor ve bunun yanı sıra 100 kat kaldıraç sunulan Ethereum, ve EOS da ciddi hacim katan kripto para birimlerinden ikisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment