Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver’den Mt. Gox Borsasının Eski CEO’suna Ağır İthamlar!

Bitcoin.com CEO’su ve Bitcoin Cash topluluğunun önemli isimlerinden birisi olan Roger Ver, geçtiğimiz günlerde Mt. Gox kripto para borsasının eski CEO’su Mark Karpeles hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mt. Gox kripto para borsası bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para platformlarından birisiydi ve yaşanan hacklenme olayının devamı hala sürmekte.

CEO Karpeles’in davası Tokyo Bölge Mahkemesinde devam ediyor ve şu sıralar birçok kişinin gözü Karpeles’in aldığı hapis cezasına çevrildi. Karpeles firmanın finansal kayıtlarını değiştirmekten dolayı suçlu bulundu ve hem hapis hem de para cezasına çarptırıldı. Tokyo Bölge Mahkemesi diğer suçlamaları düşürdü ve CEO’nun ‘herhangi bir kötü amaç olmadan” bunları yaptığını ve buna göre 2.5 yıl hapsin yeterli olacağına hükmetti. CEO aldığı hapis cezasına rağmen şuan direkt olarak hapse atılmayacak ve önümüzdeki dört yıl içerisinde herhangi bir suç işlerse cezası geçerli olacak.

Roger Ver ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda hacklenmeden Karpeles’in sorumlu olduğunu ve ”müşterilerin fonlarını hackerlardan koruma konusunda yeterince iyi bir iş yapmadığı için” bunların yaşandığını ifade etti.

Mt. Gox kripto para borsasında parasını kaybeden kişilerin geri ödeme süreci hala devam etmekte ancak birçok kurban paralarının tamamını hala %100 oranında geri elde edemedi. Ver de Mt. Gox kripto para borsasının kurbanlarından birisi olarak biliniyor ve Decrypt kaynağı tarafından aktarılan bilgiye göre Ver’in borsada tuttuğu Bitcoin miktarı ”bir kişinin hayatını değiştirebilecek” kadar da yüklü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment