Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx’in Kripto Parası Bir Haftada Neredeyse İkiye Katladı

Kripto para borsası OKEx tarafından geliştirilen OKB, CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz son 1 hafta içerisinde %80’den fazla değer kazandı. OKB, hafta boyu süren yükseliş sonucunda cumartesi günü 33,4 dolara çıkarak rekor kırdı.

8.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük borsa coinlerinden biri olan OKB, bu haftanın başında 16,24 dolardan işlem görüyordu. OKB, bugün kırdığı rekor sonrasında piyasa değeri bakımından en büyük 21. kripto para oldu.

okb-okex-usd
14 günlük OKB grafiği

Düzenli yakım işlemi yaklaşıyor

OKB, OKEx ekosisteminde düzenlenen özel token satışlarına katılmak, pasif şekilde kazanç elde etmek veya borsadaki işlem ücretlerinden indirim almak için kullanılabiliyor. CoinGecko verilerine göre borsada 24 saat içinde oluşmuş 8.1 milyar dolarlık hacmin %8,6’sı, OKB/USDT paritesinden kaynaklanıyor.

Başta 300 milyon olarak belirlenen OKB’nin arzı, her 3 ayda 1 yapılan yakım işlemleri ile azaltılıyor. 1 Aralık 2020-28 Şubat 2021 dönemi için 3 Mart 2021’de bir yakım gerçekleşti ve 2 milyondan fazla OKB imha edildi.

OKEx, bu işlemleri gerçekleştirmek için platformda elde edilen işlem ücretinin %30’unu kullanıp piyasadan OKB satın alıyor. Şu ana dek 30.5 milyondan fazla coin yakılırken, sirkülasyondaki OKB arzı 269.4 milyon olarak açıklandı.

Türkiye’deki topluluğu büyüyor

Çin’deki kısıtlamalar nedeniyle merkezini değiştiren OKEx, global çaptaki faaliyetini büyütmeyi sürdürüyor. TRY işlemlerini destekleyen borsanın büyüdüğü pazarlardan birisi, Türkiye.

OKEx, geçen hafta Türkiye’deki kullanıcıları için özel bir vadeli işlem etkinliği düzenleyip iPhone 12 ile 20.000 dolarlık para ödülü dağıtacağını ve etkinliğin 12 Mayıs’a kadar devam edeceğini açıkladı. Bu sırada, borsanın Türkiye’deki sosyal medya ayağı güçlenmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!