Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX’de Dolar Bazlı Stablecoinler USDT ve USDC İçin Faiz Yüzde 50’ye Çıktı!

Yatırımcılarının artan risk iştahı kripto para borsası OKX’in stablecoin faiz oranlarına yansıdı.

Kripto para yatırımcıları son haftalarda fiyatlar özelinde yaşanan hareketliliğe dahil olmak için risk iştahını artırdı. Koku ve aç gözlülük endeksinin 70 puan civarında gezindiği bu günlerde OKX’in stablecoin faiz oranları da ciddi dalgalanmalar yaşadı.

OKX resmi web sitesinden 20 Aralık günü alınan verilere göre USD Coin’in (USDC) faiz oranı %50‘ye, Tether’in (USDT) faiz oranı %20’ye kadar yükseldi. Aynı gün Binance üzerindeki USDT faiz oranı da %20 seviyesine çıktı.

Bu durum, yatırımcıların daha fazla vadeli işlem yaptığı ve stablecoinlere verilen faiz miktarının bu ölçüde yükseldiği şeklinde yorumlandı. Borsaların işleyiş şekli gereği kullanıcıların yatırdığı bu stablecoin varlıkları, vadeli işlem tarafına borç olarak veriliyor ve karşılığında stablecoin yatıranlar yüzdelik oranlarda pasif faiz getirisi kazanabiliyor.

Yazım esnasında OKX’deki USDC faiz oranı %10 ve USDT %20 civarında seyrederken Binance’deki USDT faiz oranı %20 seviyesinde konumlanıyor. Söz konusu oranlar piyasadaki volatiliteye göre hızlı değişkenlikler gösterebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!