Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX’den Rezerv Kanıtı Yükseltmesi: 18 Altcoin Ekledi

Kripto para borsası OKX, rezerv kanıtı sistemi (PoR) için önem arz eden zk-STARK yükseltmesinin tamamlandığını ve toplamda 21 coin’i PoR sistemine dahil edildiğini duyurdu.

OKX, uzun zamandır üstüne çalışılan zk-STARK (Zero-Knowledge Scalable Transparent Arguments of Knowledge), yükseltmesinin rezerv kanıtı sistemine başarıyla entegre edildiğini duyurdu. zk-STARK’ın entegrasyonuna paralel olarak rezerv kanıt sistemine 18 farklı kripto para daha ekleyen OKX, doğrulama kapsamına aldığı coin sayısını 21’e çıkardı.

Sıfır bilgi kanıtı mekanizmasını temsil eden zk-STARK, kullanıcı bakiyelerini doğrularken hassas verilerin üçüncü taraflarla paylaşılmasının önüne geçiyor. Bu yükseltme hem kullanıcı varlıklarının bağımsız olarak doğrulanmasını hem de bakiye gibi gizli kalması istenen bilgilerin mahremiyeti ihlal edecek şekilde sızdırılmasının önüne geçiyor. Bu işleyiş sayesinde PoR sistemi sağlıklı bir şekilde teyit edilmiş ve anonimlik ilkesi çiğnenmemiş oluyor.

Öte yandan rezerv bilgilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılması borsa içindeki varlıklarda yaşanan değişimi de gözler önüne serdi. Mart ayında açıklanan varlıklarla kıyaslandığında, OKX kullanıcılarının Bitcoin (BTC) varlıkları yaklaşık 7051 azalırken USDT varlıkları ise 1,1 milyar arttı.

CoinGecko verilerine göre OKX, son 24 saat içinde 1,08 milyar dolarlık işlem hacmi kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!