Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Omisego CEO’su Kripto Paralarla İlgili Konuştu

OmiseGo ekibi, Güney Kore’nin  hatrı sayılır iki finansal kuruluşu ile iş birliğini genişletmeye hazırlanıyor. Özellikle Ripple (XRP) ve EOS’un (EOS) bu tarz hamleleri başarıyla yapmasının ardından harekete geçen Omisego ekibi, Güney Kore’nin önemli iki bankası Shinhan ve Woori ile anlaşma imzalamış ve iş birliği geçtiğimiz ay duyrulmuştu. İki banka da, Omisego’nun Blockchain’i üzerinde çalışarak finansal işlemlerini rahatlatmaya çalışacak.

OmiseGo ekibinin Asya Pasifik Ekonomi Komitesi’nde (APEC) varlığını sürdürmesi de önemli bir detay olarak görülüyor. Ekip, komitede Blockchain teknolojisinin rolü ile ilgili projelerde görev yaparken; özellikle de Blockchain teknolojisinin kullanımının artmasında OmiseGo ekibinin rolü bir hayli önemseniyor. OmiseGo ekibi, şu aşamada Blockchain teknolojisinin finansal hizmetler ve diğer kollarda kullanıma ilişkin çalışmalar yürütüyor.

Elbette, kripto paraların bu denli bir ilgiyi yakaladıktan sonra, kendisini yasal tartışmaların içinde bulmaması garip olurdu. Hala birçoklarına göre kripto paraların yasallığı büyük bir tartışma konusu olmaya devam ederken, OmiseGo’nun kurucusu ve CEO’su olan Jun Hasegawa, kripto paraların hem birer değiş tokuş aracı olarak, hem de bir değer deposu olarak önemli bir rol üstlenebileceğini belirtti. Kripto paraların her şarta uyumlu, özel ve ölçeknelebilir olduğuna da değinen Hasegawa, bununla birlikte kripto paraların aynı zamanda tüm dünya üzerindeki para transferleri konusunda da hatrı sayılır bir yükü omuzlamaya başladığını belirtti.

Hasegawa, Bitcoin ve diğer kripto paraların global sistemdeki tüm bu önemli atılımlarına karşın; kripto paraların gelecekte itibari paraları yerle bir edeceği fikri konusunda da temkini elden bırakmıyor. Özellikle iki para türünün de toplam işlem hacimlerini kıyasladığımızda fark ortaya çıkıyor. İtibari paralar üzerinden dönen işlem hacmi yaklaşık 280 trilyon dolar iken, bu rakam kripto paralarda 400 milyar dolar civarında seyrediyor.

Hasgawa son olarak şu ifadeleri kullanıyor:

”Kripto paralarda büyük bir hızla yaşanan yükselişler ve gelişmeler var, bu yadsınamaz  bir gerçek. Ancak bana kalırsa, kripto para camiası olarak yolumuz halen uzun.”

OmiseGo, Coin Market Cap’teki verilere göre ise şu anda 16.12 dolardan işlem görüyor. Bitcoin bazında ise 172 bin 500 Satoshi olan Omisego’nun işlem hacmi ise şu aşamada 1.66 milyar dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • uyanık
    Posted 11 Mayıs 2018 - 11:54 11:54

    Omisego nun tek rakibi WRC kendi mobil cüzdanı ve borsası ile yakında ralli ye hazırlanıyor…..

Leave a comment