Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2019’da 64 Bin Dolar Olabilir

Tom Lee’nin sahibi olduğu ve Bitcoin ile ilgili yaptıkları isabetli tahminler ile dikkat çeken Fundstrat araştırma ve geliştirme firmasından, bir Bitcoin tahmini daha geldi.

Madencilik sektörünün de ön plana alındığı çalışmada, Wall Street merkezli firma Bitcoin fiyatı ile madencilik masrafları arasındaki oranı hesaplayarak, bu rakamın şu aşamada Bitcoin için uzun vadeli önemli bir destek noktası olduğunu belirtti.

Raporda ayrıca madencilik alanında yaşanması muhtemel gelişmelerin ve iyileştirmelerin de Bitcoin fiyatlarına olumlu yansıyacağı belirtilirken; 2019 sonlarına doğru Bitcoin’in fiyatındaki artışın iyice belirginleşebileceğine yönelik vurgular yapıldı.

Raporda ismi yer alan başarılı analist ve stratejist Sam Doctor, şu ifadeleri kullandı:

”Açıkçası önümüzdeki birkaç yıl boyunca madencilik ekonomisinin iyice büyüyeceğine olan inancımız tam. Oranlar ve bazı özel çalışmalar sonunda Bitcoin fiyatının 2019 sonunda 36 bin dolar civarına çıkmasını bekliyoruz. Ancak değişken durumlara ve piyasanın tepkilerine göre bu rakam 20 bin ila 64 bin dolar arasında gidip gelebilir.

Fundstrat şirketinin sahibi Tom Lee de, analizi bir tweet atarak paylaşırken; ilgili detayların yer aldığı rapor özetini de takipçileri ile paylaştı.

Doctor’un 20 ila 64 bin dolar arası dediği  bu çok geniş spektrumda en düşük seviye olan 20 bin dolar seviyesi yakalansa bile; bu rakam Bitcoin’in şu anki değerinin iki katından daha da fazla. Bitcoin, Coin Market Cap verilerin göre, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 9 bin 358 dolardan işlem görüyor.

Daha önce de çıkan haberlerin belirttiği gibi, madencilik firmaları bitcoin’in geçen yıl yakaladığı büyük yükselişin ekmeğini yemeye devam ediyor. Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik ekipmanı üreticilerinden olan Bitmain, 2017 yılında tam 4 milyar dolarlık bir kar elde ederken; Bitmain’in sektördeki en büyük rakiplerinden birisi olan Canaan Creative ise, aynı dönemi 1 milyar dolar kar elde ederek tamamladı.

Fundstrat ve onun sahibi Tom Lee, Bitcoin’e karşı her zaman olumlu yaklaşıyor ve yaklaşmaya da devam edecek gibi görünüyor. Lee, daha önce yaptığı bir açıklamasında özellikle genç yatırımcılar arasında Bitcoin’in adeta bir altın gibi değer görebilceğini ve gençlerin gözünde Bitcoin’in yeni değer deposu olarak konumlanabileceğini belirtti.

Bu arada, Fundstrat firmasının yıl sonu Bitcoin tahmini ise 25 bin dolar. Firma, ayrıca Bitcoin fiyatının 2020 başlarında 91 bin dolara kadar çıkabileceğini ön görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • canfer
    Posted 11 Mayıs 2018 - 22:59 22:59

    Kendisine katılıyorum aynı fikirdeyiz 🙂

Leave a comment