Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, 2019 Yılında Blockchain ‘Standartları’ Çıkartacak

Üst düzey bir hükümet yetkilisinin 10 Mayıs tarihinde yerel bir haber kaynağına söylediğine göre Çin 2019 yılının sonuna kadar ulusal bir blockchain standartları çıkartacak.

Xixua’s Economic Information Daily (EID) kaynağına konuşan Çin Bilgi Teknolojileri Bakanlığı altındaki Blockchain Araştırma Enstitüsünde çalışan Li Ming, bu projeye için toplanan bir grubun çoktan çalışmalara başladığını belirtti.

Çeşitli hükümet kurumlarından toparlanan grup Blockchain ve Dağınık Hesap Teknolojisi Ayarlama Komitesi olarak adlandırılacak.

EID’in haberine göre Pekin, bu yeni uyarlama ve düzenlemenin Çin’deki ”blockchain gelişimini çabucak ilerletmesini” beklemiyor.

Li Ming:

”Endüstriye sadece biraz yol gösterecek.”

Çinli yetkililer son bir kaç ay içerisinde blockchain’in potansiyelini şahlandırmaya devam etti. Nisan ayının sonlarında People’s Bank of China bünyesindeki Dijital Para Birimleri Enstitüsü başkanı Yao Qian, bu teknolojinin olgunlaşmamış halinin dengesiz doğası gereği dikkat gerektiren ancak ”ek araştırma ve ilgi” teminatı veren yenilik olduğunu belirtmişti.

Ulusal Bilgi Teknolojileri Güvenlik Araştırmaları Merkezi başkanı Yu Kequn’a göreyse, uluslararası arenada rekabete devam etmek isteyen Pekin için blockchain araştırmaları olmazsa olmaz bir durum teşkil ediyor.

Yu Kequn:

”Blockchain teknolojisinin gelişimi Çin’in küresel teknolojik rekabete ayak uydurabilmesi için ülke babında önemli bir adım olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment