Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, xRapid İle Yapılan ABD – Meksika Transferinin Başarılı Olduğunu Duyurdu

Ripple, xRapid servisinin pilot uygulamalarının sonuçlarını açıkladı. Testler Meksika’dan ABD’ye para transferi gönderilerek yapıldı.

Basın açıklamasına göre, xRapid servisini kullanan kurum ve kuruluşlar normalde geleneksel döviz sağlayıcılarına ödeyeceklerinden %40 ile %70 oranında daha düşük ücretler ödedi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre geleneksel yöntemler ile yapılan sınır ötesi para transferleri 2 – 3 gün arası sürerken xRapid servisi ile yapılan transfer sadece dakikalar içinde tamamlanmış.

XRP cüzdanı kullanılarak yapılan transfer bölümü 2-3 saniye sürerken geri kalan ek süre ”aracı kripto para borsaları ve yerel ödeme kanalları” yüzünden meydana gelmiş.

ABD – Meksika para transferi işlemleri çok yoğun ve rekabetçi bir ortama sahip. Şimdiye kadar ödeme merkezleri ya Meksika’daki banka hesaplarına önceden sermaye aktarmak ya da bankacılık sisteminin etrafından dolaşmak zorunda kalıyordu. Dünya çapında bu tip önceden fonlanmış hesaplarda trilyonlarca dolar kapalı tutuluyor ve bu tarz transferleri yapabilecek bankaların sayısı çok az. Bankaların bu denli az olması da bu piyasanın bu kadar rekabetçi olmadığı anlamını doğuruyor.

xRapid, borsalar gibi üçüncü ve aracı taraflardan en rekabetçi seçeneği kullanarak çalışıyor. Bir aracı seçiliyor ve para gönderiliyor. Seçilen taraf parayı XRP’ye çevirip bunu yurt dışına aktarıyor ki orada da vardığı ülkenin para birimine çevrilip gitmesi gereken hedef hesaba ulaştırılıyor.

xRapid’in büyümesi XRP’nin bu ortamda var olmasına bağlı bir durum.

Ripple bünyesinde kıdemli başkan yardımcısı olan Sheesh Birla konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

”xRapid sonuçlarını görmek cesaret verici çünkü bu bizim endüstrideki çoğu kişinin bildiği şeyi doğruluyor: bazı dijital varlıkların yararları mevcut. XRP’nin yararı sahip olduğu hız ve ölçeklenebilirlikten kaynaklanmakta ki bu da xRapid’i sınır ötesi ödemeler için mükemmel bir seçenek yapıyor. XRP cüzdanı saniye başına 1,500 işlem gönderebilir.”

Viamericas’ın CEO’su ve kurucu ortağı olan Paul Dwyer ise konu hakkında şunları belirtti:

”Deneme sonuçlarından dolayı çok memnunuz. xRapid’in likidite masraflarını azaltırken titiz denetim kurallarına uygun bir şekilde ödeme hızını ve şeffaflığını arttırdığı su götürmez bir gerçek. XRP gibi dijital değerlerin sınır ötesi ödemelerin geleceği için kilit bir rol oynayacağını ve dijital değerlerin kabulü arttıkça ortaya çıkan eski altyapının yapısal verimsizliklerinin bir kısmını çözmeye de yardım edeceğini düşünüyoruz. Ripple ile diğer aşamaları keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment