Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

On Yıllık Bitcoin Balinaları Geri Döndü: Alım Fırsatı Mı, Kaçış Planı Mı?

Binlerce Bitcoin sahibi on yıllık cüzdanlar, kripto para piyasalarındaki volatiliteyi fırsat bilip hareket etmeye başladı. 

On-chain araştırma platformu CryptoQuant tarafından paylaşılan son verilere göre, 7-10 yıl arasında bir geçmişe sahip Bitcoin cüzdanlarında şimdiye kadar sık görülmeyen hareketler yaşanmaya başladı. Söz konusu cüzdanlar üzerinde yaşanan hareketler genellikle Bitcoin fiyatının uzun süre boyunca beklenen destek veya direnç noktalarına geldiği zamanlarda gözlemlendiği biliniyor. Bitcoin fiyatının 20.000 dolar seviyelerinde seyrettiği bu günlerde gerçekleşen söz konusu hareketler, tarihin tekerrür ettiğini gösteriyor olabilir.

Verilere göre bu eski cüzdanlardan toplamda 10 bin civarında Bitcoin çıkışı gözlemlendi. Fakat bu Bitcoin hareketlerinin hepsinin satış amaçlı olduğu söylemek oldukça güç duruyor. Birkaç gün içerisinde gerçekleşen 10 bin Bitcoin’lik hareketin çoğunluğunun borsalara değil de farklı cüzdanlara transfer edildiği biliniyor. Tüm kripto para piyasası üzerinde yaşanan fiyat hareketliliklerine tepkisiz kalamayan balinaların yatırımlarını çeşitlendirmek amacıyla mı yoksa risk azaltıp ellerindeki varlıkları azaltmak amacıyla bu transferleri gerçekleştirdikleri ilerleyen günlerde daha da netlik kazanacak gibi görünüyor.

Geçmişteki veriler incelendiğinde bu tür balina hareketliliklerinin ardından kısa süreli de olsa yükseliş dalgalarının geldiği görülüyor. Yine de bu kısa süreli yükseliş ya da yatay yönlü hareketliliklerin sonrasında fiyat üzerinde düşüşler yaşandığı gerçeği de gözlerden kaçmıyor.

Her ne kadar bu denli eski cüzdanlardan Bitcoin çıkışları genellikle yatırımcılar üzerinde kapitülasyon endişesini tetiklese de, söz konusu Bitcoin hareketliliğin küçük hacimlerde gerçekleştiği gözden kaçmıyor. Daha önceki süreçlerde 100 bin Bitcoin‘in günler içinde farklı eski balina cüzdanlarından harekete geçtiğini hatırlarsak, 10 bin adetlik bu hareketliliğin devede kulak kaldığı söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!