Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Analistlerin Bitcoin İçin Ortak Görüşü: Sert Yükseliş Kapıda!

Kripto para piyasasının önemli aktörleri 2023 yılına dair beklentilerini paylaşırken yakın zamanda Bitcoin (BTC) için gerçekleşecek keskin bir fiyat hareketi konusunda ortak görüş bildirdi.

Reuters 10 Ocak tarihinde yayınladığı raporunda, Arcane Research, eToro, GlobalBlock ve MacroHive analistlerine 2023 yılında kripto para ekosistemine dair beklentilerini sordu. Analistlerin genel kanısı piyasadaki kaldıracın ve volatilitenin oldukça düşük olduğu ve yakın zamanda keskin bir fiyat hareketi görülebileceği üzerine oldu. Ayrıca analistlerin büyük çoğunluğu kripto para birimlerinin diğer risk varlıkları ile benzer hareket etmeye başladığına işaret etti.

Bitcoin Yükselişi Yakın

Arcane Research kıdemli analisti Vetle Lunde ve GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou’nun görüşleri, mevcut Bitcoin fiyat aralığının gittikçe sıkılaştığı ve yakın zamanda yukarı yönlü sert bir hareket dalgası gelebileceği yönünde oldu.

Vetle Lunde, 2023’ü “sabreden yatırımcıların yılı” olarak nitelendirirken düşük volatilite dönemlerinin nadiren uzun sürdüğüne dikkat çekerek yükselişin yakın zamanda gelebileceğine işaret etti. Ancak Lunde olası bir boğa senaryosunda eski zirveleri görmeyi beklemediklerini de açıklamalarına ekledi.

eToro yatırım analisti Callie Cox ise Bitcoin’in tabanında oluşan alım bölgesinin onu cesaretlendirdiğini belirterek bunun 16.000 ile 17.000 dolar aralığında ciddi bir talep bölgesi oluşturduğunu gösterdiğini söyledi.

Kripto Para Piyasası Çok Zarar Gördü

Öte yandan Sotiriou, küresel olarak zayıf ekonomik görünümün insanları riskli varlıklara yatırım yapmaktan uzaklaştırdığını belirtti. MacroHive’dan Dalvir Mandara da Sotiriou’nun iddiaları destekleyerek ekonomik belirsizliğin insanları güvenli limanlara gitmeye sevk edebileceğini öne sürdü.

Sektörde faaliyet gösteren ve 2023 yılının kripto paralar için yükseliş yılı olmayacağını savunan birçok uzman da birçok itibarlı firmanın karıştığı yolsuzluklar ve mağdur ettikleri müşteriler nedeniyle kripto para sektörüne yakın bir gelecekte yeni sermaye girmeyeceğini düşündüklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!